Ελεύθερος χωρίς όρους ο 20χρονος για την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα

Ελεύθερος χωρίς όρους ο 20χρονος για την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα

Ελεύθερος χωρίς όρους ο 20χρονος για την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 971 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα που ενοικίαζε αυτοκίνητα και από το νησί μας, τα οποία στη συνέχεια έστελναν σε άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα σε βάρος του αλλοδαπού αλλά και των τριών λοιπών συγκατηγορουμένων του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση όπου η συνολική αξία των αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Εκτός από τον 20χρονο Αλβανό κατηγορούνται επίσης ένας 34χρονος Έλληνας, ένας Πακιστανός και ένας ακόμα Έλληνας ηλικίας 40 ετών.

Ο 34χρονος συνελήφθη και απολογήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2021, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ για τους λοιπούς έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο Αλβανό παρουσιάστηκε αυτοβούλως, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιάννη Κοκκινογένη και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία που τον βαραίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος αλλοδαπός είπε πως η οικογένειά του με την οποία έχει άριστες σχέσεις διαμένει νόμιμα όλα τα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε να έρχεται από το 2016 στη Ρόδο όπου βρίσκεται ο θείος του αναζητώντας εργασία. Πράγματι τη θερινή περίοδο εργάζεται σε ξενοδοχείο και τον χειμώνα κάνει μεροκάματα, ενώ διαμένει με τον θείο του σε χωριό της Ρόδου.

Ο ίδιος είπε πως τις γιορτές μεταβαίνει στην Αθήνα για να επισκεφθεί την οικογένειά του και εκεί γνώρισε τον Πακιστανό ο οποίος του συστήθηκε με άλλο όνομα. Ήταν μία απλή γνωριμία και τίποτα περισσότερο. Τον Νοέμβριο ωστόσο του 2021 ο Πακιστανός επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι βρίσκεται στη Ρόδο με άλλον φίλο του επιχειρηματία για διακοπές.

Ο Πακιστανός, σύμφωνα με την απολογία του 20χρονου Αλβανού, ζήτησε να τον δει διότι ήθελε να τον εξυπηρετήσει σε κάτι το οποίο δεν του διευκρίνισε τηλεφωνικά αλλά ήθελε να συναντηθούν προκειμένου να του εξηγήσει. Έτσι ο 20χρονος δέχθηκε να τον καλέσει στο χωριό όπου διαμένει, καθώς ο ίδιος δεν είχε μεταφορικό μέσο προκειμένου να πιούνε έναν καφέ και να συζητήσουν αυτό που είχε να του πει.

Πράγματι ο Πακιστανός μαζί με τον 34χρονο Έλληνα πήγαν στο χωριό όπου διαμένει ο 20χρονος και του σύστησε τον Έλληνα ως «επιχειρηματία». Τότε του είπαν πως ήθελαν να πάνε στη Λίνδο και ο 20χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν έρθει οι δύο άνδρες και μετέβηκαν εκεί, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τον ενημέρωσε ο Πακιστανός ότι ήθελε να μισθώσει ένα αυτοκίνητο για λογαριασμό του καθώς η πιστωτική του κάρτα είχε κάποιο πρόβλημα.

Ο 20χρονος αλλοδαπός είπε στην ανακρίτρια πως καθώς δεν γνώριζε πολύ καλά τον Πακιστανό του είπε πως δεν μπορούσε να μισθώσει το αυτοκίνητο στο όνομά του, όμως αν ήθελε μπορούσε να τον εξυπηρετήσει πληρώνοντας με τη δική του κάρτα και αφού προηγουμένως του έδινε τα χρήματα. Έτσι όλοι μαζί πήγαν στο αεροδρόμιο όπου ο 34χρονος μίσθωσε ένα αυτοκίνητο το οποίο και πληρώθηκε από την κάρτα του 20χρονου.

Ο ίδιος είπε πως στη συνέχεια ο Πακιστανός τον επέστρεψε σπίτι του και έκτοτε ουδεμία σχέση ή επαφή είχε μαζί του. Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος ακόμη και για αυτή του την πράξη, καθώς βρέθηκε μπλεγμένος ως εγγυητής της μίσθωσης του οχήματος, σε μία υπόθεση που ουδεμία σχέση έχει. Επίσης ο 20χρονος αλλοδαπός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ούτε έχει την όποια σύνδεση με κάποιον άλλον από τους συγκατηγορουμένους του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 34χρονος μαζί με τον Αλβανό, τον Πακιστανό και τον 40χρονο συγγενή του, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα προέβαινα στην ενοικίαση αυτοκινήτων για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια αφού υπεξαιρούσαν τα οχήματα τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Στις 26 Νοεμβρίου 2021 απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε μισθώσει τουλάχιστον από τις 23 Νοεμβρίου 2021 συνολικά επτά οχήματα από επτά διαφορετικά γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο νησί μας, με σκοπό τη μεταφορά τους ως ασυνόδευτα με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Εκεί επρόκειτο να τα παραλάβει ο 40χρονος Έλληνας. Η δε μίσθωση των οχημάτων γινόταν από τον 34χρονο με τη χρήση πλαστού διπλώματος οδήγησης.

Συνολικά δύο αυτοκίνητα, διαφορετικών γραφείων, κατάφεραν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση να στείλουν στις 25 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, το ένα εκ των οποίων εντοπίστηκε τελικά εγκαταλελειμμένο στις 6.30 το πρωί στις 27 Νοεμβρίου επί της Εγνατίας οδού στην Αθήνα, ενώ ένα ακόμα αυτοκίνητο (το τρίτο) εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στις 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς δεν είχαν προλάβει να το στείλουν στον Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες