Το 2022 θα φέρει καλύτερες ημέρες για τους Δωδεκανήσιους

Το 2022 θα φέρει καλύτερες ημέρες για τους Δωδεκανήσιους

Το 2022 θα φέρει καλύτερες ημέρες για τους Δωδεκανήσιους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Το αναφέρουν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα τους οι βουλευτές του νομού

Συγκρατημένη αισιοδοξία, για τη νέα χρονιά, εκφράζουν οι βουλευτές της Δωδεκανήσου, στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους. Εύχονται όλοι ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για τους κατοίκους των νησιών μας, σε όλα τα επίπεδα.
Ειδικότερα, αναφέρουν στα μηνύματά τους τα εξής:
Ο Β. Υψηλάντης
«Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Η χρονιά που φεύγει μας κληροδοτεί την πανδημία σε νέες μεταλλάξεις και βέβαια την ενεργειακή και οικονομική κρίση που κλονίζουν την ανθρωπότητα και συθέμελα το παγκόσμιο οικοδόμημα. Η σημερινή, όμως, ελληνική πραγματικότητα, παρά τις δυσκολίες και την δυσάρεστη διεθνή συγκυρία, δίνει άλλη αίσθηση και άλλη σιγουριά.
Η χώρα μας ισχυροποιείται και είναι περισσότερο από ποτέ έτοιμη στην αντιμετώπιση και στην διαχείριση ακόμα και των πλέον σύνθετων αυτών καταστάσεων. Η Δωδεκάνησος όχι μόνον κατάφερε και άντεξε, αλλά σε πολλούς τομείς στάθηκε και πάλι πρωτοπόρος. Τα μικρότερα νησιά μας γίνονται κυρίαρχοι πόλοι της προσπάθειας για περιβαλλοντική βελτίωση και πρότυποι προορισμοί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω ενεργειών που στηρίζονται και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή την συστηματική δουλειά, σε επίπεδο κεντρικό, στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, τόσο με την κοινοβουλευτική όσο και με τη θεσμική μου παρουσία και προσπάθεια.
Και είναι, από προσωπικής πλευράς, η επιδίωξη μου να την εντείνω και τη νέα χρόνια με έναν και μοναδικό στόχο. Την περαιτέρω βελτίωση της θέσης, κάθε Δωδεκανήσιας και Δωδεκανήσιου και βέβαια όλων ανεξαιρέτως των νησιών μας.
Εύχομαι το Νέο Έτος 2022 να φέρει σε όλους μας Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία και Ευημερία. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!».
Η Μ. Ιατρίδη
«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες μου, σας εύχομαι το 2022 να φέρει τα πιο πολύτιμα δώρα για εσάς και τις οικογένειες σας:
Υγεία, για να προχωρήσουμε τις ζωές μας και τα σχέδια μας.
Αγάπη, για να τη μοιραστούμε με τους ανθρώπους που έχουν σημασία για εμάς.
Ελπίδα, για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να κοιτάζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση.
Το 2021 ήταν ένας χρόνος που έθεσε νέες δοκιμασίες και προκλήσεις και επηρέασε αναμφίβολα τις οικογένειές μας, την κοινωνία στο σύνολό της και την οικονομία. Είχε, όμως, και τις θετικές του στιγμές, τόσο με τον τουρισμό, όσο και με τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας μας σε πολύ καλά επίπεδα.
Σε λίγες ώρες το 2022 θα έρθει στο κατώφλι των σπιτιών μας. Είμαι βέβαιη ότι με τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν, την ετοιμότητα, την εγρήγορση, την αποφασιστικότητα, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, κρατώντας τα Δωδεκάνησα μας ισχυρά.
Σας εύχομαι ολόψυχα το 2022, να είναι ο χρόνος που θα εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες σας και θα φέρει άπλετο φως και κάθε καλό στις ζωές σας!
Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!».
Ο Ι. Παππάς
«Μια ακόμη χρονιά, με πολλές δυσκολίες, μια χρόνια που στερηθήκαμε πολλά, κάναμε υπομονή, ενωθήκαμε, δοκιμάσαμε τα όριά μας και τελικά καταφέραμε να πετύχουμε πολλούς από τους στόχους μας, πλησιάζει προς το τέλος της.
Για τα νησιά μας, η χρόνια που περνάει, πέραν των δυσάρεστων γεγονότων, αποτελεί μια επιτυχημένη χρονιά, αφού οι νησιώτες από πολύ νωρίς «έβαλαν πλάτη», εμβολιάσθηκαν πρώτοι και έτσι ενίσχυσαν το αίσθημα ασφαλείας που διακατείχε όσους επισκέφθηκαν φέτος τα Δωδεκάνησα.
Σε αυτόν τον απολογισμό, δε θα μπορούσα να παραλείψω τα υψηλά νούμερα που πετύχαμε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μιας σεζόν που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη δεδομένων των συνθηκών. Χάρη στον επαγγελματισμό, το μεράκι και τη φιλοξενία των νησιωτών καταφέραμε όλος ο κόσμος να μιλάει για εμάς. Μαζί προσπαθούμε, μαζί τα καταφέρνουμε.
Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα και με την σκέψη, ότι θα έρθουν καλύτερες και ομορφότερες μέρες το 2022, θέλω να κλείσω το μήνυμα μου, ευχόμενος Καλή Χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, πολλά χαμόγελα και καλές ειδήσεις».
Ο Ν. Σαντορινιός
«Η χώρα μας βιώνει οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικές ανισότητες που η πανδημία τις μεγεθύνει δραματικά. Εμείς μπορούμε να έχουμε ανοιχτές τις καρδιές μας σε όσους και όσες έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Να κρατήσουμε δυνατή την αλληλεγγύη και την ελπίδα μας, να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, με αισιοδοξία, ανθρωπιά, σεβασμό και δικαιοσύνη.
Ο Ρίλκε έγραφε: «Και τώρα καλωσορίζουμε τον νέο χρόνο, γεμάτο με πράγματα που δεν έχουν υπάρξει ακόμα». Ας είναι αυτά τα νέα πράγματα, σπουδαία για όλο τον κόσμο! Ας γεμίσουν λοιπόν οι σελίδες του 2022 με τα όνειρά μας καμωμένα και τις προσδοκίες μας μετουσιωμένες σε δράσεις και δημιουργίες!
Εύχομαι από καρδιάς το 2022 να είναι θετικά ανατρεπτικό, να δώσει νέες προοπτικές, ατομικές και συλλογικές, να χαρίσει υγεία, χαμόγελα -χωρίς μάσκες-, δύναμη και προκοπή σε όλες και όλους!
Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για καλές γιορτές και μια καλύτερη νέα χρονιά! Χρόνια γερά, χρόνια υγιή, ειρηνικά και ισότιμα!».
Ο Β. Παπανικόλας
«Αποχαιρετούμε μια χρονιά που δεν ήταν καθόλου εύκολη για κανέναν από μας, μια χρονιά δύσκολη για τον τόπο μας, την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη!
Μπορεί οι πόλεμοι, η βαρβαρότητα, η προσφυγιά, η πείνα, η φτώχεια και άλλα δεινά, να έδωσαν ξανά το «παρών» τους, αλλά αυτή η χρονιά σκιάσθηκε κυρίως από τον αόρατο και φονικό εχθρό που σκοτώνει, μεταλλάσσεται και ανατρέπει ατομικές και κοινωνικές προτεραιότητες και αξίες με τις οποίες είχαμε μάθει να πορευόμαστε και να ζούμε.
Στον χρόνο που φεύγει, μάθαμε να ζούμε αλλιώς, να αναθεωρούμε αυτά που κάποτε θεωρούσαμε σημαντικά, να είμαστε κοινωνικά πιο υπεύθυνοι και αλληλέγγυοι, να εκτιμούμε διαφορετικά το δώρο της ζωής και να το αναγνωρίζουμε σαν το υπέρτατο αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε ΟΛΟΙ ατομικά και συλλογικά.
Η έλευση του νέου χρόνου συνοδεύεται κυρίως από την βάσιμη Ελπίδα πως η Επιστήμη θα δώσει επιτέλους το τελειωτικό κτύπημα στην πανδημία αυτή, την ελπίδα πως οι ζωές μας θα επανέλθουν στην προηγούμενη μας κανονικότητα, με όφελος, όμως, τα διδάγματα που έχουμε αποκομίσει.
Έτσι, το 2022, όταν ο εφιάλτης περάσει, θα πρέπει να είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε να ξαναδημιουργούμε την Ελλάδα που χάσαμε… Την περήφανη Ελλάδα, της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης… Την Ελλάδα εκείνη που μας έλειψε και την νοσταλγούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες... Αυτή τη φορά όμως, χωρίς τα όποια λάθη του παρελθόντος, ενωμένοι όλοι μαζί και έχοντας βιώσει πια στο πετσί μας το δίδαγμα να μην πιστεύουμε στα παραμύθια του κάθε λαϊκιστή καταφερτζή…
Χρόνια Πολλά με υγεία και να είναι δημιουργικό, με περισσότερη ελπίδα, χαρές και χαμόγελα το 2022 για όλες και όλους σας!».
Η Ε. Φτακλάκη
«Ο Άνθρωπος να ξαναβρεί τον Άνθρωπο» (Human2Human)! Η ευχή μου για το 2022...
Αφήνουμε πίσω μας καθετί τοξικό, ανασταλτικό και ψυχοφθόρο! Ατενίζουμε το μέλλον με ενσυναίσθηση και ελπίδα!
Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ασφαλή, με πίστη και αισιοδοξία για ομορφότερες ημέρες!
Αναπολώντας όσους «έφυγαν» από κοντά μας, χαμογελάμε στο ύψιστο δώρο του ανθρώπου, στην ίδια τη Ζωή!
Ανθρώπινο και Ασφαλές το 2022!».
Ο Χ. Ευστράτιου
«Φίλες και φίλοι,
Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με δυσκολίες αλλά και θετικές εξελίξεις για την Περιφέρεια μας.
Μια χρονιά στην οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις, τις οποίες όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε.
Γι’ αυτό, βαδίζουμε στο 2022 με την αισιοδοξία πως η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά που θα μας βγάλει από την περιπέτεια της πανδημίας, της οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, υγεία, προκοπή, δημιουργικότητα, προσωπική ευτυχία και κοινωνική ευημερία.
Για τη χώρα μας αλλά και για τα Νησιά μας το 2022 θα είναι χρόνια – ορόσημο, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.
Το έχουμε αποδείξει, άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια όταν με δικές μας πρωτοβουλίες κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του τόπου, για να διεκδικήσουμε έργα και παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για την περιοχή.
Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική, η βελτίωσης της καθημερινότητας, είναι ορατά.
Με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας συνεχίζουμε και το 2022, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Καλή χρονιά σε όλους».
Ο Β. Καλοπήτας
«Υποδεχόμαστε το 2022 με ελπίδα και προσδοκίες!
Το 2021 μάς δίδαξε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα ανατρέπονται αλλά και όλα αναδημιουργούνται, με ελπίδα, με αλληλεγγύη, με πίστη και με επιμονή.
Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο, με την πεποίθηση ότι θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης, της επιστροφής στην καθημερινότητα, της αναγέννησης της ελπίδας, έχοντας ως οδηγό τις εμπειρίες του 2021 και ως παρακαταθήκη τους αγώνες που δώσαμε σε όλα τα πεδία, τη δύσκολη χρονιά που αφήνουμε πίσω. Ας είναι η χρονιά που έρχεται, καλύτερη από αυτή που φεύγει.
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευημερία!».
Ο Χ. Κόκκινος
«Το 2022 να είναι η χρονιά επιστροφής της ζωής μας στην ομαλότητα».
Με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση και για δεύτερη συνεχή χρονιά με ειδικές συνθήκες, υποδεχόμαστε σε λίγες ώρες τη νέα χρονιά.
Οφείλουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία και ελπίδα το νέο έτος. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τη δημόσια υγεία από τη λαίλαπα του κορωνοϊού.
Η ανθρωπότητα διαχρονικά άντεξε και νίκησε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Θα τα καταφέρει και τώρα!
Ευχή μας το 2022 να είναι η χρονιά που θα επιστρέψει η ζωή μας στην ομαλότητα και θα είναι έτος Δημιουργίας και Προκοπής, που θα ικανοποιήσει τις ατομικές και συλλογικές επιθυμίες μας!
Να έχουμε όλοι και όλες δύναμη και υγεία!
Καλή Χρονιά!
Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2022!».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη