Αντώνης Αρφαράς: «Είμαστε στις επάλξεις»

Αντώνης Αρφαράς: «Είμαστε στις επάλξεις»

Αντώνης Αρφαράς: «Είμαστε στις επάλξεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 764 ΦΟΡΕΣ

«Είμαστε στις επάλξεις», λέει ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο, κ. Αντώνης Αρφαράς, ο οποίος περιγράφει τις δυσκολίες της εποχής και με την ιατρική του ιδιότητα.

Καταρχάς, ευχήθηκε για το νέο έτος και εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι, παρά τις ιδιαιτερότητες που θα έχει και αυτή η χρονιά, βλέπουμε πια ότι πάμε σε αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, όσο και αυτό να ακούγεται παράξενο.

Με αφορμή τη σημερινή εορτή των Φώτων, ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους μας «να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να πορευτούμε για το καλό του τόπου πάνω όλα, της Ρόδου μας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της χώρας μας».

Όσον αφορά τα θέματα της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, όπως είπε, είναι γνωστό ότι οι δραστηριότητές τους υπήρξαν σαφείς και δεδομένες, πλην όμως η εξέλιξη της πανδημίας καθυστέρησε κάποιες δράσεις και κάποιες προγραμματισμένες δραστηριότητες καθώς είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Έτσι, ανέβαλαν κάποιες απ’ αυτές τις δράσεις ενώ κάποιες άλλες θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. «Είμαστε στις επάλξεις, είμαστε έτοιμοι και αυτό έχει σημασία», διαμηνύει ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των δράσεων που αναβλήθηκαν είναι και τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜ.ΤΟ. που θα βρίσκονται στην Ιαλυσό και τα οποία θα γίνουν μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα και το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την πανδημία
Κληθείς, στη συνέχεια, ο κ. Αρφαράς να σχολιάσει την κατάσταση με την πανδημία ως γιατρός για πολλά χρόνια, είπε: «Δεν εφησυχάζω ούτε ανησυχώ. Με σοβαρότητα στέκομαι πάνω από το πρόβλημα. Είχα πει και λέω ξανά ότι η πανδημία είναι μία μορφή κινούμενης άμμου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σοβαρότητα στέκεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα της καθημερινής εμφάνισης των όποιων καταστάσεων».

Εξήγησε ακόμα ότι δεν μπορείς να προβλέψεις την εξέλιξη των πανδημιών και δη των ιογενών καθώς κάτι τέτοιο θαα ήταν πολύ παρακινδυνευμένο.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, η προσοχή, το ενδιαφέρον, και η σχολαστική ενασχόληση με το ζήτημα καθημερινά γιατί καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν και ως εκ τούτου πρέπει να είσαι πάνω από το πρόβλημα και να παίρνεις αποφάσεις για το άμεσο μέλλον, και αυτό κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι σε πανδημίες και γενικά σε τέτοιες καταστάσεις κινδύνου παγκόσμιας εμβέλειας, έχουμε δει ότι καμία αντιπολίτευση διεθνώς δεν το χρησιμοποίησε αντιπολιτευτικά. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Ελλάδα πρέπει ν’ αποτελούμε την εξαίρεση», είπε και τόνισε ότι είναι κάτι που αφορά όλη την κοινωνία και…δεν διακρίνει ψηφοφόρους αλλά χρειάζεται μία συνολική παρέμβαση και υπεύθυνη στάση από όλους.

Ακόμη, σύμφωνα με τον έμπειρο ιατρό, αυτό που προέχει στις πανδημίες είναι η πρόληψη και όχι τόσο η θεραπεία καθώς οι ιοί δεν καταπολεμούνται εύκολα μιας και τα φάρμακα που έχουμε είναι ιοστατικά και όχι τέτοια που να τους σκοτώνουν.

Γι’ αυτό επιμένουν στα προληπτικά μέτρα, την τήρηση των κανόνων υγιεινής, δηλαδή η τήρηση των αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών και η χρήση μάσκας και ιδίως σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους εκεί που απαιτείται ενώ η διπλή μάσκα σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη. Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να δώσουμε σημασία σ’ αυτά που θεωρούμε κρυολογήματα της εποχής καθώς ένα απλό κρυολόγημα-που και να είναι-δεν είμαστε βέβαιοι εάν δεν είναι κορωνοϊός.

Βέβαια, η βαρύτητα των συμπτωμάτων στην εξέλιξη θα μας κατευθύνει αλλά οποιοδήποτε σύμπτωμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από εμάς τους πολίτες με υπευθυνότητα ενώ με την εμφάνιση των συμπτωμάτων να κάνουμε τεστ το οποίο είναι σωτήριο σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Πάντως, ο κ. Αρφαράς δεν παρέλειψε να πει ότι είναι παρήγορα τα μηνύματα ενώ ακούμε για φάρμακα που η χώρα μας ήδη έχει προμηθευτεί αρκετές ποσότητες και βρισκόμαστε και εν αναμονή για εμβόλιο εφάπαξ από τους Ιάπωνες που ακόμη βρίσκεται, βέβαια, σε πειραματικό στάδιο. Και βλέπουμε ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απασχολείται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ευθύνη προς επίλυση του ζητήματος.

Για τον λόγο αυτό, κλείνοντας, ο κ. Αρφαράς είπε ότι θεωρεί ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αισιοδοξεί ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά σαφώς καλύτερη και αυτό έχει σημασία για όλες τις χώρες και ιδιαίτερα για τη χώρα μας που είναι τουριστική και μια καλή σεζόν θα επιλύσει πολλά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας