Τα εργατικά ζητήματα της Ρόδου εξέτασαν Στ. Κωτιάδη και Γ. Λαμπριανός

Τα εργατικά ζητήματα της Ρόδου εξέτασαν Στ. Κωτιάδη και Γ. Λαμπριανός

Τα εργατικά ζητήματα της Ρόδου εξέτασαν Στ. Κωτιάδη και Γ. Λαμπριανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3228

ΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΞΗΤΑΣΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΙΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο κ. Λαμπριανός ομού μετά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, ανέλυσαν διάφορα αιτήματα

ΕΥΜΕΝΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΝ ΣΤΕΓΗΝ

ΑΘΗΝΑΙ 18 (του ανταποκριτού μας). Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χρυσανθόπουλος εδέχθη σήμερον την πρωΐαν τον ενταύθα ευρισκόμενον Πρόεδρον του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου κ. Γεώργιον Λαμπριανόν, παρουσία και του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στέλ. Κωτιάδη, όστις είχε φθάσει εις το Υπουργείον Εργασίας ομού μετά του κ. Προέδρου.

Κατά την διάρκειαν της εν λόγω συνεργασίας εξετέθησαν παρά του κ. Λαμπριανού όλα τα εργατικά προβλήματα της Ρόδου, των οποίων θερμός συνήγορος ήτο ο Δωδεκανήσιος Υπουργός.
Χαρακτηριστικόν του ενδιαφέροντος του κ. Χρυσανθοπούλου είναι το γεγονός ότι η συνεργασία διήρκεσεν επί μίαν και πλέον ώραν.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, ο κ. Υπουργός Εργασίας επέδειξε κατανόησιν δι’ όλα τα εκτεθέντα εργατικά προβλήματα της Ρόδου και υπεσχέθη ότι θα πράξη πάν το δυνατόν διά την επίλυσίν των.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΔ κ. Λαμπριανός, ερωτηθείς μετά την επίσκεψίν του εις το Υπουργείον, εξέφρασε την ικανοποίησίν του διά το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού Εργασίας, αλλά και του κ. Κωτιάδη. Επίσης αφήκε να εννοηθή ότι υπήρξαν ευμενείς διαβεβαιώσεις εν σχέσει προς το θέμα της Εργατικής Στέγης εις Ρόδον.

ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ

Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του Δήμου Ροδίων ο διαγωνισμός διά την εκτέλεσιν των έργων της πλατείας Καραμανλή θα διεξαχθή εντός του τρέχοντος μηνός ή το αργότερον κατά τας αρχάς του προσεχούς μηνός Φεβρουαρίου. Εκ παραλλήλου εγνώσθη ότι αναμένεται η έγκρισις του αρμοδίου υπουργείου διά την έναρξιν κατασκευής της νέας λαχαναγοράς. Εν κατακλείδι, πληροφορούμεθα ότι εντός των ημερών θα αρχίσουν αι εργασίαι ασφαλτοστρώσεως διαφόρων οδών της πόλεως.

ΔΙΕΚΟΠΗΣΑΝ ΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
Ως ανεκοινώθη εκ του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας η εγγραφή υποψηφίων εις την Δυτικήν Γερμανίαν διεκόπη από της χθές διά τεχνικούς λόγους. Οι εγγραφαί θα επαρχίσουν ως εγνώσθη, από της προσεχούς Δευτέρας. Εν τω μεταξύ πληροφορούμεθα ότι μέχρι της χθές είχον εγγραφή διά Δυτικήν Γερμανίαν 454 άτομα. Τέλος εγνώσθη ότι αι εγγραφαί γυναικών δεν θα διακοπούν.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΦΛΟΜΠΕΡ
Υπό της αρμοδίας υπηρεσίας του νομού μας διευκρινίζεται ότι το κυνήγιον επιτρέπεται μόνον διά των κυνηγετικών πυροβόλων όπλων, μετά ή άνευ σκύλου. Εις τα συνήθη κυνηγετικά όπλα υπάγονται και τα φλόμπερ. Επομένως, ως ετονίσθη, όσοι είναι κάτοχοι φλόμπερ και κυνηγούν δι’ αυτών θα πρέπει να εφοδιασθούν με άδειαν κυνηγίου, διότι άλλως θα συλλαμβάνωνται και θα υπόκεινται εις ποινικάς κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...