Αιωνόβιος απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών στην Πάτμο

Αιωνόβιος απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών στην Πάτμο

Αιωνόβιος απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 21 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3230

ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ 102 ΕΤΩΝ ΕΙΣ ΠΑΤΜΟΝ

ΠΑΤΜΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Εις ηλικίαν εκατόν δύο ετών απεβίωσε προχθές ενταύθα ο γεροντώτερος κάτοικος της νήσου μας Δημήτριος Ανδριώτης.

Την κηδείαν του αποβιώσαντος παρηκολούθησεν ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της Πάτμου, καθώς και άπαντες οι καλύτεροι της Ιεράς Μονής του «Ιωάννου του Θεολόγου». Ο εκλιπών αφήκεν πλείστους έγγονους και δισέγγονους.

ΤΟ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Υπό την εποπτείαν του καθηγητού κ. Μαλλιαράκη διεξήχθη προχθές το εσωτερικόν πρωτάθλημα του πίγκ-πόγκ της Εμπορικής Σχολής.
Εις το πρωτάθλημα έλαβον μέρος 10 μαθηταί εκ των οποίων τας πρώτας θέσεις έλαβον κατά σειράν οι 1) Κατσαράς (πρωταθλητής Δωδεκανήσου), 2) Παπαοικονόμου, 3) Βούης και 4) Τάχερ, άπαντες μαθηταί της Ε’ τάξεως.

40.000 ΔΡΧ. ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΔΙΑ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι εις το εκεί υποκατάστημα της Αγροτικής Τραπέζης συνεκεντρώθησαν 40.000 δραχμαί, υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων. Το εν λόγω ποσόν προέρχεται από εισφοράς ναυτικών και σπογγαλιέων, δι’ αυτού δέ θα εκδοθούν 28 βιβλιάρια διά θυγατέρας αναξιοπαθούντων ναυτικών.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΩΣ
Δι’ εγκυκλίου του το Υπουργείον Κοινωνικής Προνοίας προς τα Υγειονομικά Κέντρα συνιστά όπως καταβάλουν ιδιαιτέραν προσπάθειαν, διά τον εμβολιασμόν συντόμως κατά της ευφλογίας των μαθητών, των στρατιωτικών του προσωπικού λιμένων και αερολιμένων, των νοσοκόμων και ιατρών και όλων ανεξαιρέτως των ερχομένων εις επαφήν με τους τουρίστας εις ξενοδοχεία, εστιατόρια, πρακτορεία, λεωφορεία και αλλού.

ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΟΝ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών από τας αρχάς του Μαρτίου το Κονσερβοποιείον ταύτης θα αρχίση λειτουργούν διά την Κονσερβοποίησιν, αρακά. Εν συνεχεία θα γίνη επεξεργασία διαφόρων άλλων γεωργικών προϊόντων ως είναι βερύκοκα, σύκα, τομάτα, σταφυλαί, προς δημιουργίαν μαρμελάδας κ.ά. Ούτω προβλέπεται ότι το Κονσερβοποιείον θα λειτουργήση επ’ αρκετόν χρονικόν διάστημα και θα συντελέση, ως ετονίσθη, εις την σταθεροποίησιν των τιμών των ως άνω γεωργικών προϊόντων.

ΚΑΤΗΓΓΕΛΘΗ ΟΤΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΕΡΓΑΤΑΣ
Πληροφορούμεθα ότι το Γραφείον Εργασίας απέστειλε κατ’ αυτάς τηλεγράφημα προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, το οποίον έχει ως εξής: «Πράκτορες Κω Λυκόπουλος και Χασκάκης προβαίνουν εις την στρατολόγησιν εργατών προς μετανάστευσιν εις Γερμανίαν. Νόμος 5288/31 απαγορεύει ρητώς τοιαύτας μεσολαβήσεις. Εξαπατούν αφελείς εισπράξαντες ήδη αδικαιολόγητα ποσά. Παρακαλούμεν επέμβητε αρμοδίως». Κατόπιν του ανωτέρω τηλεγραφήματος ο κ. Εισαγγελεύς Κω διέταξεν την διενέργειαν ανακρίσεων προς διευκόλυνσιν της υποθέσεως.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!