Σε απόγνωση επιχειρηματίες και νοικοκυριά της Ρόδου για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

Σε απόγνωση επιχειρηματίες και νοικοκυριά της Ρόδου για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

Σε απόγνωση επιχειρηματίες και νοικοκυριά της Ρόδου για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2487 ΦΟΡΕΣ

«Μας εξοντώνουν οικονομικά και το μόνο που ακούμε είναι... ευχές και υποσχέσεις»

Για εξόντωση και νέο «οικονομικό τσουνάμι» που θα πλήξει ανεπανόρθωτα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν λόγο ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, βλέποντας καθημερινά τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς να φθάνουν στα χέρια τους.

Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην πόλη της Ρόδου, που μίλησε χθες στη «Ροδιακή» κάνει λόγω για εξοντωτικό χαράτσι που καλείται να πληρώσει, το οποίο είναι τριπλάσιο(!) σχεδόν από τους λογαριασμούς που μέχρι σήμερα καλούνταν να πληρώσει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουμε να πληρώνουμε τέτοιους λογαριασμούς. Αυτό το ποσό των 2.796 ευρώ που βλέπετε, είναι μηνιαίο! Πριν από 20 μέρες πλήρωσα άλλα 1.700 ευρώ για την επιχείρησή μου.

Οι αντίστοιχοι λογαριασμοί το 2020 δεν ξεπερνούσαν τα 700 έως 800 ευρώ το μήνα. Τους έφερα μαζί μου για να τους δείτε και να με πιστέψετε! Δεν ξέρουμε πού να πάμε και σε ποιον να μιλήσουμε.

Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την περίπτωσή μου γιατί ξέρω πολύ καλά ότι δεν είμαι ο μοναδικός. Θα βρεθούμε μπροστά σε απίστευτα αδιέξοδα» - επισήμανε ο συμπολίτης μας σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή».

Ο ίδιος φιλοξενεί στα δωμάτια που διαθέτει στην πόλη της Ρόδου νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, με μηνιαίο μίσθωμα που δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο ιδιοκτήτης τόνισε ότι είναι αδύνατον να μετακυλήσει τις αυξήσεις αυτές στους ενοικιαστές του, διότι πολύ απλά ούτε οι ίδιοι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, με το οποίο έχουν ξεκινήσει να βρίσκονται αντιμέτωποι επιχειρηματίες και νοικοκυριά και όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε κυρίαρχο μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη