Παραιτήθηκε το Δ.Σ. των Μηχανοσιδηρουργών Ρόδου εφόσον δεν παραχωρούνται τα οικόπεδα

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. των Μηχανοσιδηρουργών Ρόδου εφόσον δεν παραχωρούνται τα οικόπεδα

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. των Μηχανοσιδηρουργών Ρόδου εφόσον δεν παραχωρούνται τα οικόπεδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 23 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3231

ΠΑΡΗΤΗΘΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Προχθές συνήλθον εις γενικήν συνέλευσιν τα μέλη του Συνδέσμου Εργοδοτών Μηχανοσιδηρουργών Ρόδου και ησχολήθησαν με το εκκρεμές ζήτημα της παραχωρήσεως του δασικού φυτωρίου διά την ανέγερσιν εργαστηρίων υπό των μελών του Σωματείου τούτου.

Ανεπτύχθη υπό του προέδρου κ. Ξυλινά το όλον θέμα και υπεγραμμίσθη ότι εάν υπήρχε καλή διάθεσις το φυτώριον θα είχε παραχωρηθή.
Τελικώς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Συμβούλιον του Συνδέσμου παρητήθη και ωρίσθη μία επιτροπή αγώνος, η οποία θα καταβάλη νέαν προσπάθειαν διευθετήσεως του ζητήματος.

40 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΝΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ
Ως ανεκοινώθη εκ της Νομαρχίας, μέχρι τούδε υπεβλήθησαν εις το Τμήμα Αυτοδιοικήσεως και ενεκρίθησαν οι προϋπολογισμοί 40 κοινοτήτων του Νομού Δωδεκανήσου. Διά της αυτής ανακοινώσεως εφιστάται η προσοχή των υπευθύνων των δήμων και κοινοτήτων της Δωδεκανήσου διά την ταχείαν αποστολήν των προϋπολογισμών των, δεδομένου ότι πάσα καθυστέρησις είναι εις βάρος των συμφερόντων των κοινοτήτων. Σχετικώς υπενθυμίζεται ότι εντός των ημερών θα επιστραφή εγκεκριμμένος και ο προϋπολογισμός του Νομαρχιακού Ταμείου οπότε θα πρέπει να αρχίσουν τα έργα.

ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ Σ.Τ.Ε.Ρ.
Προχθές την πρωίαν παρουσία του Νομάρχου και των λοιπών αρχών εγένετο εις την Σχολήν Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου η κοπή της βασιλόπηττας. Κατά την τελετήν παρίσταντο και αι σπουδάστριαι της Σχολής ωμίλησεν δε καταλλήλως ο Μητροπολίτης και ο Νομάρχης. Τα χρυσά νομίσματα ευρέθησαν υπό της επιμελητρίας Καραλή, και υπό της σπουδαστρίας Βλαχοσωτηρίου.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας). Ανεχώρησεν εκ Καλύμνου εις Αθήνας ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης, προκειμένου να προωθήση τα θέματα της εκτελέσεως έργων και τουριστικής αξιοποιήσεως της νήσου. Ο κ. δήμαρος θα γίνη δεκτός υπό του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, μετά του οποίου θα συζητήση επί των εν λόγω ζητημάτων.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΟΠΩΡΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Δι’ εγκυκλίου του Υπουργείου Γεωργίας, εντέλλονται οι κατά τόπους γεωπόνοι όπως εξακριβώσουν τας ανάγκας των περιφερειών των εις εμβόλια εκλεκτών ποικιλιών οπωροφόρων δένδρων υποβάλουν δε σχετικάς καταστάσεις, διά να τους σταλούν ταύτα. Ούτως αναμένεται ότι θα εξασφαλισθή η παραγωγή μεγαλυτέρας ποσότητος και καλυτέρας ποιότητος οπωρών, ευρυτέρα ζήτησις και διάθεσίς των εις τας ξένας αγοράς και συναγωνιστικότης έναντι των οπωρών άλλων χωρών. Το μέτρον ως τονίζεται ελήφθη, διά την αύξησιν του εθνικού και αγροτικού εισοδήματος την βελτίωσιν του επιπέδου και των συνθηκών ζωής των παραγωγών και το όφελος της εθνικής μας οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!