Δώδεκα ιστοί ταπητουργίας θα σταλούν στη Μεγίστη

Δώδεκα ιστοί ταπητουργίας θα σταλούν στη Μεγίστη

Δώδεκα ιστοί ταπητουργίας θα σταλούν στη Μεγίστη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3233

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΑ ΔΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως πληροφορούμεθα το πρώτον δεκαήμερον Φεβρουαρίου θα δώση παραστάσεις εις την πόλιν μας το κλιμάκιον του Βασιλικού Θεάτρου. Ο θίασος θα παρουσιάση το έργον του Μολιέρου «Φιλάργυρος», «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγόρη Ξενόπουλου κ.α. Βασικοί ερμηνευταί θα είναι οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Χριστόφορος Νέζερ, Ελένη Χαλκούση, Θανάσης Λειβαδίτης, Βιβέττα Τσιούνη κ.α.

ΑΥΡΙΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΓΣΔ
Αύριον την πρωίαν θα συνέλθουν εις κοινήν συνεδρίασιν τα Συμβούλια της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου προκειμένου να ασχοληθούν με διάφορα γεωργικά ζητήματα και κυρίως, με το Ταπητουργικόν θέμα, επί του οποίου θα ενημερωθούν υπό της επανελθούσης εξ Αθηνών Επιτροπής.

ΤΗΝ 20ην ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΔΥΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Την 20ήν Φεβρουαρίου θα αρχίση λειτουργούσα εκεί η Σχολή Δυτών υπό την διεύθυνσιν του πλωτάρχου Γελαδάκη. Η Σχολή θα εκπαιδεύση δύτας, κυβερνήτας και επιτηρητάς τα μαθήματα δε αύτης θα τερματισθούν κατά τα τέλη Μαρτίου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΡΟΝ
Μεταδίδεται εκ Λέρου ότι την προσεχή Κυριακήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το δημοτικόν Συμβούλιον της νήσου δια την εκλογήν νέου Προεδρείου μετά την ακύρωσιν της προηγουμένης εκλογής. Ως αναφέρεται η συνεδρίασις της παρελθούσης Κυριακής εματαιώθη ελλείψει απαρτίας.

ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΧΘΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ
Εις συγκέντρωσιν των μικροπωλητών χθες την 4ην απογευματινήν ωμίλησεν ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Αλεξάνδρου, δώσας οδηγίας δια την εν γένει συμπεριφοράν αυτών εν όψει της τουριστικής περιόδου. Η συγκέντρωσις επραγματοποιήθη εις το Κεντρικόν Αστυνομικόν κατάστημα όπου είχον προσέλθει οι πλείστοι των μικροπωλητών. Κατ’ αυτήν υπεγραμμίσθη επίσης ότι οι μικροπωληταί οφείλουν να εργάζωτται εις τας καθορισμένας περιοχάς.

12 ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ ΘΑ ΣΤΑΛΛΟΥΝ ΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΝ
Εξ εγκύρου πηγής πληροφορούμεθα ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλούν εις Καστελλόριζον 12 ιστοί Ταπητουργίας προκειμένου να αρχίσουν οι προπαρασκευαστικαί εργασίαι δια την λειτουργίαν σχολής Ταπητουργίας εις την μικράν αύτη νήσον. Εν των μεταξύ εγνώσθη ότι οι παρεπιδημούντες καθηγηταί του ΕΟΕΧ θα υποβάλουν κατ’ ούτας έκθεσιν εις τον ΕΟΕΧ δια την δυνατότητα επιβιώσεως της εν λόγω Σχολής.

Παρηγγέλθησαν 1200 κιλά υβριδίων αραβοσίτου
Πληροφορούμεθα ότι η Διεύθυνσις Γεωργίας Δωδεκανήσου εζήτησεν από την αρμοδίαν υπηρεσίαν του Υπουργείου Γεωργίας την αποστολήν εις Ρόδον 1.200 κιλών υβριδίων Αραβοσίτου, προκειμένου να προωθηθούν ακολούθως εις προοδευτικούς παραγωγούς της Ρόδου, Κω και Καλύμνου.
Εν τω μεταξύ η Ένωσις Γεωργικών Συνεταιρισμών δι’ εγκυκλίου της προς τους παραγωγούς της νήσου μας πληροφορεί τούτους ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν υβρίδια Αραβοσίτου, δέον όπως δηλώσουν τούτο εις την ως άνω Διεύθυνσιν.

Νέος Ιατρός εις την Κάσον
Ο Νομάρχης κ. Ιωάννου επιδιώκων την οργάνωσιν της καλυτέρας εξυπηρετήσεως των κατοίκων από Ιατρικής πλευράς, ενέκρινε τον διορισμόν νέου ιατρού εις την Κάσον.
Επίσης προσφάτως ενεκρίθη ο διορισμός νέου Ιατρού και εις την Τήλον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...