Αγωγή για την περιουσία του πατέρα του κατέθεσε 19χρονος

Αγωγή για την περιουσία του πατέρα του κατέθεσε 19χρονος

Αγωγή για την περιουσία του πατέρα του κατέθεσε 19χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5229 ΦΟΡΕΣ

Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατέθεσε ένας 19χρονος ζητώντας να αναγνωριστεί ως ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του πατέρα του.

Ο 19χρονος διά του δικηγόρου του κ. Φώτη Ρωμαίου κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου την αγωγή (αναγνώρισης αποκλεισμού από κληρονομικό δικαίωμα και εξαίρετο κατ’ άρθρο 1822 ΑΚ) και με αυτήν στρέφεται κατά της 51χρονης πρώην συντρόφου του πατέρα του.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο 54χρονος τέλη Ιανουαρίου του 2019 σύναψε σύμφωνο συμβίωσης με την 51χρονη αλλοδαπή, με την οποία και συζούσε έως τα τέλη Αυγούστου 2021.


Ο 19χρονος αναφέρει ωστόσο ότι, από τις αρχές του 2021 ο πατέρας του σε επικοινωνία που είχε μαζί του αλλά και σύμφωνα με όσα ο 54χρονος έλεγε και σε τρίτα πρόσωπα, οι σχέσεις του με την 51χρονη είχαν χαλάσει οριστικά και επιθυμούσε να λύσει το σύμφωνο συμβίωσης που είχε συνάψει μαζί της.


Μάλιστα ο 54χρονος φέρεται να είχε κινήσει και τις διαδικασίες μέσω των δικηγόρων του για συναινετική λύση του συμφώνου συμβίωσης, αλλά ενώ η 51χρονη στην αρχή ήταν θετική, στη συνέχεια αρνήθηκε να υπογράψει για τη λύση του. Έτσι ο 54χρονος προχώρησε σε μονομερή λύση του συμφώνου συμβίωσης, κινώντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και η δικηγόρος του συνέταξε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 για συναινετική λύση συμφώνου συμβίωσης, την οποία και κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στην 51χρονη αλλοδαπή. Την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση, ο 54χρονος έδιωξε την 51χρονη από τη συζυγική τους εστία πληρώνοντάς της μάλιστα τα εισιτήρια για να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου βρίσκεται η οικογένειά της.


Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει να περάσουν τρεις μήνες από την ημέρα επίδοσης για την αυτοδίκαια μονομερή λύση του συμφώνου συμβίωσης, κάτι που δεν έγινε αφού στο τέλος Οκτωβρίου 2021 ο 54χρονος απεβίωσε.


Η αλλοδαπή παρέμεινε στην πατρίδα της έως τον Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του 54χρονου, κάτι που σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή του 19χρονου γιου του, δε δύναται να ισχύσει. Ειδικότερα, η νομοθεσία που επικαλείται και στην αγωγή, αναφέρει ότι επειδή είχε κινηθεί η διαδικασία λύσης του συμφώνου συμβίωσης από τον 54χρονο, ακόμη και αν δεν είχε περάσει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, δε δίνει δικαίωμα κληρονομιάς στην 51χρονη αλλά μόνο στον 19χρονο γιο του.


Όλα τα στοιχεία και τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην αγωγή θα εξεταστούν από το δικαστήριο, το οποίο και θα αποφανθεί σχετικά.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου