Συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες που γίνονται στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος και οι οποίες αφορούν κυρίως το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Όπως δήλωσε χθες ο χωρικός αντιδήμαρχος Θανάσης Στάμος, η ενότητα Πεταλούδων είναι η μεγαλύτερη ενότητα μετά την πόλη της Ρόδου καθώς περιλαμβάνει τα χωριά Κρεμαστή, Παραδείσι, Παστίδα, Μαριτσά, Δαματριά και Θεολόγο που είναι πυκνοκατοικημένα και έχουν και τις ιδιαιτερότητές αλλά και τα προβλήματά τους.

«Η θεομηνία μας άφησε πολλές πληγές όσον αφορά το επαρχιακό δίκτυο και τη βατότητα των οδών τόσο εντός των κοινοτήτων αλλά κυρίως των αγροτικών δρόμων, καθώς με τις βροχές οι περισσότεροι δρόμοι των οποίων είναι απροσπέλαστοι.

Με τις βροχές και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης και αν κάνεις, θα είναι δώρον άδωρον γιατί δεν πρόκειται να έχεις αποτέλεσμα. Θα κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό.

Περιμένουμε λοιπόν να στεγνώσουν οι δρόμοι για να μπορέσουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται κυρίως με ιδία μέσα της ενότητας αλλά και με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου» είπε αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς είχαμε σοβαρές κατολισθήσεις μία πίσω από το δημοτικό σχολείο του Παραδεισίου και άλλη μία απέναντι από το αεροδρόμιο στο παλιό κέντρο «Κουφάς» όπου έχει πέσει η πλαγιά του βουνού.

Όταν στεγνώσει το χώμα πρέπει να παρέμβουμε εκεί. Θα ζητήσουμε όμως και τη συνδρομή της περιφέρειας και των τεχνικών υπηρεσιών. Επίσης είχαμε την κατολίσθηση τοίχου στο κοιμητήριο της Κρεμαστής και με τη βοήθεια των ιδιωτών και των εργατών του δήμου ανοίξαμε τον χώρο που έκλεισε.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, σήμερα πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα υπογραφεί και θα αρχίσει και αυτό το έργο να υλοποιείται» πρόσθεσε ο κ. Στάμος αναφορικά με τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η δημοτική ενότητα βρίσκεται σε ένα στάδιο που προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα, κάνοντας γνωστό ότι γίνεται μόνωση στο κτήριο το οποίο με τις βροχές πλημμύρισε και είχε πολλά προβλήματα. Υπάρχουν επίσης αρκετά θέματα συντήρησης δημόσιων κτηρίων και σχολείων για τα οποία γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν.

Ο αντιδήμαρχος Πεταλούδων αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή ευθύνης του λέγοντας τα εξής: «Θέλω επίσης να ενημερώσω ότι έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να κλαδευτούν τα ψηλά και επικίνδυνα δέντρα σε όλες τις κοινότητες.

Ξεκινήσαμε με την Παστίδα και σχεδόν τελειώσαμε και συνεχίζουμε στο Παραδείσι δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, κάναμε μία μικρή παρέμβαση στην πλατεία της Κρεμαστής και συνεχίζουμε και στις άλλες ενότητες κατά σειρά.

Παρά την καλή διάθεση δε μας βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο έργο. Όμως προχθές είχαμε μία συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων, θέσαμε τα θέματα επί τάπητος και μιλήσαμε διεξοδικά για το τι πρέπει να γίνει.

Καμία κοινότητα δεν θα ωφεληθεί εις βάρος κάποιας άλλης. Αυτή είναι η απόφαση που έχουμε πάρει και όλοι μαζί από κοινού θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατό, καλύτερα μπορούμε» κατέληξε.

Για τη διάβρωση των ακτών
Με την ευκαιρία ο κ. Στάμος αναφέρθηκε και στο οξύ πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών με αφορμή και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Είχαμε την Παρασκευή μία ακόμα συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Παπαοικονόμου, που εκλέγεται και στην περιοχή μας, είδαμε το θέμα, είχαμε και μία συνάντηση με έναν εξειδικευμένο επιστήμονα για τη διάβρωση των ακτών ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά επειδή οι μελέτες αργούν και ο χρόνος τρέχει προσπαθούμε με ιδία μέσα να κάνουμε κάποια πρόχειρα έργα ώστε κατά τη θερινή περίοδο να μην έχουν πρόβλημα οι δρόμοι, οι οποίοι έχουν διαβρωθεί και έχουν σπηλαιώσεις.

Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε έστω και πρόχειρα μέχρι να τελειώσει η οριστική μελέτη της αποκατάστασης του μετώπου στη δυτική πλευρά του νησιού που είναι οξύ.

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, η πρώτη συστάδα δέντρων έχει... φύγει. Υπάρχουν ιδιοκτησίες και πηγάδια μέσα στη θάλασσα… Εμείς θα προσπαθήσουμε να περισώσουμε τον παραλιακό δρόμο για να υπάρχει βατότητα ώστε ο κόσμος να μπορεί να περνά και να πηγαίνει και στη θάλασσα» .

Αναφορά έκανε όμως και στις απαλλοτριώσεις των σπιτιών που βρίσκονται πριν το τέλος της κοινότητας και λίγο πριν από τη γέφυρα Κρεμαστής, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε σύντομα να κατεδαφιστούν και ο δρόμος να φαρδύνει.

«Το άλλο θέμα που προχωράμε είναι τα σπίτια στο στενό προκειμένου να τελειώσει η διαδικασία, ώστε με την ολοκλήρωση της γέφυρας να τελειώσει και το θέμα αυτό, καθώς είναι δώρον άδωρον να γίνει μία νέα γέφυρα και ο δρόμος να στενεύει στα 4 μέτρα. Θα γίνουν απαλλοτριώσεις σε 26 σπίτια, συμφωνούν όλοι πλην ενός. Έχει γίνει καταγραφή και περιμένουμε από το Κτηματολόγιο τα τελικά τοπογραφικά και πιστεύω να προχωρήσουμε.

Πρέπει να γίνουν βέβαια και κάποια έργα αντιστήριξης, για τα οποία είναι ενήμερη η δημοτική αρχή, γιατί όταν θα φύγει η πρώτη σειρά των σπιτιών θα πρέπει να γίνει αντιστήριξη για τα υπόλοιπα που παραμένουν από πάνω. Πρέπει να είναι και κάτι το όμορφο» κατέληξε ο κ. Στάμος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»