Θ. Στάμος: Για την ΑΣΤΕΡ τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Θ. Στάμος: Για την ΑΣΤΕΡ τον πρώτο λόγο  πρέπει να έχουν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Θ. Στάμος: Για την ΑΣΤΕΡ τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 666 ΦΟΡΕΣ

Οι διευθυντές των ξενοδοχείων είναι εκείνοι που θα πρέπει να έχουν λόγο στο πώς θα λειτουργεί η ΑΣΤΕΡ και με ποιο επίπεδο σπουδών, εκτιμά ο αντιδήμαρχος Θανάσης Στάμος, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της σχολής και ορίστηκε παλαιότερα ως μέλος στο επιστημονικό συμβούλιο διασφάλισης ποιότητας της τουριστικής εκπαίδευσης που συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού.

Μιλώντας χθες για τη σχολή και τις συζητήσεις που γίνονται για το μέλλον της, τόνισε ότι θα πρέπει να πάρει τη θέση που της ανήκει, ενώ δεν έκρυψε το έντονο ενδιαφέρον του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

«Για την ΑΣΤΕΡ υπάρχει μία πολυφωνία και μία πολυγνωμία και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Άλλοι λένε ότι πρέπει να πάει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, άλλοι ότι πρέπει να παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού άλλοι να γίνει τετραετούς φοίτησης άλλοι να παραμείνει τριετούς, άλλα θέλουν οι φοιτητές άλλα ζητούν οι καθηγητές, και έχει και το πανεπιστήμιο τη δική του θέση.

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι είχε συγκροτηθεί μία επιστημονική επιτροπή με αξιόλογα στελέχη, στην οποία μετείχα και εγώ, και έγινε ένα πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης προκειμένου η σχολή να ενταχθεί στο πανεπιστημιακό κομμάτι δημόσιας εκπαίδευσης.

Με την αποχώρηση του Μάνου Κόνσολα το θέμα σταμάτησε και δεν ξέρουμε πού βρίσκεται. Ήταν μία αξιόλογη προσπάθεια γιατί εκτός από τους επιστήμονες συμμετείχαν και διάφορες συναφείς ειδικότητες άνθρωποι της αγοράς παλιοί απόφοιτοι του εξωτερικού και πιστεύαμε ότι θα είχαμε καλά αποτελέσματα. Ατυχώς σταμάτησε το θέμα και δεν γνωρίζω πού βρίσκεται» δήλωσε ο κ. Στάμος και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και ακούω ότι γίνονται προσπάθειες και από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και από τη διεύθυνση Τουρισμού, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν δούμε την πορεία της εκπαίδευσης στον τόπο μας, κάποιες σχολές που δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας θεωρούνται παραγωγικές σχολές κάποιων υπουργείων γιατί είναι συνδεδεμένες με αυτό το αντικείμενο.

Το ίδιο ήταν και με την τουριστική σχολή με το υπουργείο Τουρισμού. Πάντως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι για το πώς πρέπει να είναι η λειτουργία της ΑΣΤΕΡ και ποιο το επίπεδο σπουδών που παρέχει πρέπει να ερωτηθούν κυρίως οι άνθρωποι που απορροφούν το υλικό και αυτοί είναι οι διευθυντές ξενοδοχείων. Αυτοί θα μας πουν τι υλικό χρειάζονται, οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις δεν νομίζω ότι θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάντως η ΑΣΤΕΡ θα πρέπει να πάρει στο ελληνικό στερέωμα και όχι μόνο τη θέση που της αξίζει, καθώς ήταν το πολυσέβαστο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Το αναγνώριζε όλη η Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να φτάσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος