Ο Δήμαρχος Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδης υπέστη καρδιακή προσβολή

Ο Δήμαρχος Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδης υπέστη καρδιακή προσβολή

Ο Δήμαρχος Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδης υπέστη καρδιακή προσβολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 433 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 10 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3248

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ

ΑΘΗΝΑΙ, 9 (Τ.Α.)
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης τελεί υπό ιατρικήν παρακολούθησιν εκ μέρους καθηγητών, καθ’ ότι η πρόσφατος καρδιακή προσβολή που υπέστη έχει αφήσει κατάλοιπα. Κατά σύστασιν των ιατρών του ο κ. Πετρίδης θα επανέλθη εις Ρόδον όπου πρέπει να αναπαυθή, να παρακολουθήται υπό ιατρών και να αποφεύγη τας συγκινήσεις. Ο Δήμαρχος θα επανέλθη την Κυριακήν.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Η κα ΚΥΒΕΛΗ
Σήμερον την πρωΐαν αναμένεται να αφιχθή αεροπορικώς εις Ρόδον η κα Κυβέλη, πρωταγωνίστρια του κλιμακίου του Εθνικού Θεάτρου, το οποίον θα δώση ενταύθα σειράν παραστάσεων. Οι περισσότεροι των άλλων ηθοποιών αφίκοντο χθες ατμοπλοϊκώς, εκομίσθησαν δέ και τα σκηνικά του συγκροτήματος. Αι παραστάσεις θα αρχίσουν την εσπέραν του αύριον, με το θεατρικόν έργον του Ξενοπούλου «Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας». Εις το ρεπερτόριον του θιάσου συμπεριλαμβάνονται τα έργα «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, «Το τραγούδι της κούνιας» και «Ο αστυνόμος είναι καλό παιδί».

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Νομαρχίας, απεφασίσθη η διάθεσις 100.000 δραχμών διά την αποκατάστασιν ζημιών εις την οδόν Μεγάλου Χωρίου-Λιβαδίων Τήλου, αι οποίαι καθιστούν δυσχερή την συγκοινωνίαν. Επίσης υπέρ της Τήλου απεφασίσθη η διάθεσις συμπληρωματικού ποσού διά την οδόν Πλάκας - Αγίου Παντελεήμονος, καθώς και η μετάβασις γεωπόνου, διά την προώθησιν των δενδροφυτεύσεων εις την νήσον.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ ΔΙ’ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ
Πληροφορούμεθα ότι το Υπουργείον Γεωργίας δι’ εγγράφου του προς την Διεύθυνσιν Γεωργίας Δωδεκανήσου ζητεί όπως, προταθούν υπ’ αυτής τεχνίται Τυροκόμοι, απόφοιτοι των Τυροκομικών σχολών Ιωαννίνων και Λαρίσης, προκειμένου να μετεκπαιδευθούν ούτοι επί 6μηνον επί των νέων μεθόδων Τυροκομίας εις το εξωτερικόν και συγκεκριμένως εις Γαλλίαν και Ιταλίαν. Ούτοι πρέπει να έχουν σχετικήν πείραν 3 ετών. Δέον να σημειωθή ότι εις Δωδεκάνησον ευρίσκονται 5-6 τοιούτου είδους τυροκόμοι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου εάν εντός των δύο προσεχών ημερών δεν παραληφθούν κενά βαρέλια διά την συνέχισιν της ελαιοσυγκεντρώσεως, αύτη θα διακοπή. Ήδη η «Ελαιουργική» έχει συγκεντρώσει περί τους 25.000 τόννους ελαιολάδου εάν δεν φθάσει τους 30.000 τότε θα διακόψη την υπέρ αυτής ελαιοσυγκέντρωσιν. Εάν συμβή τούτο τότε η ΕΓΣΔ θα σταματήση την ελαιοσυγκέντρωσιν και ως εκ τούτου τω ελαιόλαδον θα παραμείνη εις χείρας των παραγωγών.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Διά τηλεγραφήματός των οι δικαιούχοι ποσών εκ της κατανομής των Ιταλικών συντάξεων προς το Υπουργείον των Εξωτερικών παρακαλούν όπως η ορισθείσα βάσει του νόμου 4.157 Επιτροπή, αρχίση αμέσως το έργον της προς τακτοποίησιν των δικαιούχων οι οποίοι έχουν υποβάλει άπαντες τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...