Ποινή φυλάκισης σε 53χρονο για πλαστογραφία

Ποινή φυλάκισης σε 53χρονο  για πλαστογραφία

Ποινή φυλάκισης σε 53χρονο για πλαστογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 844 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 53χρονο που κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσης και απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον 53χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα για την υπόθεση αυτή, τον Δεκέμβριο του 2017 ο 53χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ποινή που κατάφερε να μειώσει προχθές, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του 53χρονου μία συμπολίτισσάα μας από την οποία ο κατηγορούμενος διεκδικούσε το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ ως τα χρήματα που είχε δώσει για να αγοράσει ακίνητό της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ο 53χρονος από τις 20 Φεβρουαρίου 2014 έως 11 Μαρτίου 2015 σε λευκή ως προς το ποσό και την ημερομηνία λήξης συναλλαγματική, την οποία είχε υπογράψει η συμπολίτισσά μας συμπλήρωσε το ποσό των 80.000 ευρώ και ως ημερομηνία λήξης την 5η Δεκεμβρίου 2014 με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση της τον πρόεδρο δικαστηρίου ώστε να εκδοθεί βάσει της πλαστής συναλλαγματικής, διαταγή πληρωμής.

Επιπρόσθετα στις 11 Μαρτίου 2015 προέβη στη χρήση της πλαστής συναλλαγματικής καταθέτοντας την μαζί με αίτησή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση διαταγής πληρωμής σε βάρος της συμπολίτισσας μας, για χρήματα που η ίδια δηλώνει ότι δεν οφείλει.

Πάντως από την πλευρά του, ο 53χρονος δηλώνει αθώος και συγκεκριμένα ότι έχει καταβάλει τις 80.000 ευρώ στη συμπολίτισσά μας με σκοπό να αγοράσει ακίνητό της το οποίο είχε προς πώληση. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω θεμάτων που είχε το ακίνητο και την εμφάνιση μετέπειτα συνδικαιούχων στο ακίνητο. Ωστόσο ο 53χρονος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει τα χρήματα για τα οποία είχε συνάψει ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό και μία απλή απόδειξη είσπραξης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών