Kαταδικάστηκε 45χρονος για κλοπές από εξωκκλήσι στην Κω

Kαταδικάστηκε  45χρονος για κλοπές  από εξωκκλήσι στην Κω

Kαταδικάστηκε 45χρονος για κλοπές από εξωκκλήσι στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω), 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την αφαίρεση διάφορων αντικειμένων από εξωκλήσι στην Κω.

Ο 45χρονος κατηγορούνταν για διακεκριμένη κλοπ, ωστόσο το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα σε απλή κλοπή και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 5 μηνών προς δύο ευρώ την ημέρα (έγινε δοσοποίηση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 53χρονος, για τον οποίο η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς, διά του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, προέβη σε ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε στις 8 Μαρτίου 2021 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφασή του, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον 53χρονο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι δύο άνδρες αφού παραβίασαν την αποθήκη της εκκλησίας αφαίρεσαν μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος και τρεις προβολείς φωτός.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στις 25 Απριλίου 2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και την επόμενη ημέρα το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες για τη διάπραξη του αδικήματος της κλοπής.

Μάλιστα στην κατοχή τους εντοπίστηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους του εξωκκλησιού. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 53χρονος και ο 45χρονος οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου