Τον καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Κ. Μπιλιράκη θα τιμήσει ο δήμαρχος του Tarpon Springs

Τον καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Κ. Μπιλιράκη θα τιμήσει ο δήμαρχος του Tarpon Springs

Τον καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Κ. Μπιλιράκη θα τιμήσει ο δήμαρχος του Tarpon Springs

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 386 ΦΟΡΕΣ

Με μια σεμνή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, ο καλυμνιακής καταγωγής δήμαρχος του Tarpon Springs κος Chris Alahouzos και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του θα τιμήσουν τον ομοσπονδιακό βουλευτή Κ. Μπιλιράκη (Cus Billirakis) για τις υπηρεσίες και τις προσφορές του προς την πόλη Tarpon Springs αλλά και τους πολίτες της.

Ο Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης γεννήθηκε στις 8 Φεβουαρίου 1963, είναι Ελληνοαμερικάνος πολιτικός και δικηγόρος, που υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2007, για την 9η περιφέρεια (2007-2013) και τη 12η περιφέρεια (2013-) της Φλόριντας. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Φλόριντας από την 48η περιφέρεια, από το 1999 έως το 2007.

Ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, γεννήθηκε το 1963 στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας, από τον Μάικλ Μπιλιράκη και την Εβελίνα Μιαούλη. Αποφοίτησε από το ομογενειακό λύκειο του Τάρπον Σπρινγκς.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντας (1986), καθώς και Νομική στο Πανεπιστήμιο Στέτσον της Φλόριντας (1989). Έως την ενασχόλησή του με την πολιτική, εργάστηκε ως δικηγόρος στην περιοχή της Τάμπα.

Είναι γιος του ομογενούς πρώην ομοσπονδιακού Βουλευτή Μάικλ Μπιλιράκη. Η οικογένειά του κατάγεται από την Κάλυμνο και έχει διατελέσει πολιτειακός βουλευτής στη Φλόριντα από το 1999 μέχρι το 2007, οπότε και εκλέχτηκε ομοσπονδιακός βουλευτής, μάλιστα στη θέση του πατέρα του. Κατάγεται απο την Κάλυμνο.

Ο θείος του ήταν, ο δάσκαλος Μπιλλήρης Σακελλάριος, φυλακισμένος στη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής στα Δωδεκάνησα, το 1935 για την πατριωτική του δράση.

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου