Έντονες αντιδράσεις από κοινότητες της Δ.Ε. Καμείρου για τη διάβρωση των παραλιών

Έντονες αντιδράσεις από κοινότητες της Δ.Ε. Καμείρου για τη διάβρωση των παραλιών

Έντονες αντιδράσεις από κοινότητες της Δ.Ε. Καμείρου για τη διάβρωση των παραλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη με τον αντιδήμαρχο Σάββα Χριστοδούλου

Σε ευρεία σύσκεψη των φορέων και των κοινοταρχών Σορωνής, Φανών Καλαβαρδών και Σαλάκου (εξαιτίας των διοικητικών ορίων έως την Αρχαία Κάμειρο) θα προβούν άμεσα οι τοπικές αρχές, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Δήμο της Ρόδου για ποιόν λόγο δεν επεκτάθηκε η μελέτη αποκατάστασης της διάβρωσης των ακτών και στην περιοχή τους.


Για το θέμα αυτό, είχαν χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αντιδήμαρχο της περιοχής κο Σάββα Χριστοδούλου οι πρόεδροι των κοινοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση, έτσι ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, ενόψει του δημοτικού συμβουλίου που προγραμματίζεται την ερχόμενη Παρασκευή.


Οι κοινοτάρχες, αναμένεται να ζητήσουν από τον Δήμο να δοθούν αναλυτικά εξηγήσεις για ποιόν λόγο δεν εγκρίθηκε αντίστοιχη μελέτη (με αυτή της Κρεμαστής) και για τις παραλίες Σορωνής, Θεολόγου, Φανών και Αρχαίας Καμείρου, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν διαβρωθεί σε σημείο τέτοιο που να έχουν αφανιστεί δεκάδες μέτρα παραλιών που υπήρχαν.


Τις αποφάσεις που θα ληφθούν, αναμένεται στη συνέχεια να μεταφέρει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή ο αντιδήμαρχος της περιοχής κος Σάββας Χριστοδούλου προκειμένου να λάβει σαφείς απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων που επιβάλλεται να γίνουν και στο παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας