Ανησυχία στο δημοτικό συμβούλιο από την εισβολή στην Ουκρανία

Ανησυχία στο δημοτικό συμβούλιο από την εισβολή στην Ουκρανία

Ανησυχία στο δημοτικό συμβούλιο από την εισβολή στην Ουκρανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη τις τελευταίες ημέρες δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, που κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, τα μέλη του, με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπούρακη, εξέφρασαν τη θλίψη τους, δεν έκρυψαν όμως και την ανησυχία τους για τη σύγκριση που γίνεται και δημόσια με την περιοχή μας αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη ζωή μας με την ακρίβεια και βέβαια στον τουρισμό.


Κατά τη συνεδρίαση, μετά από προτροπή του Δημάρχου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας ενώ θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα. Στην έναρξη της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε με μεικτό τρόπο χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ξεκίνησε βέβαια με αναφορά στον πόλεμο λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο και ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για να καταδικάσουν το γεγονός, τονίζοντας ότι ο κάθε εισβολέας βρίσκει πρόφαση για να εισβάλει και την πληρώνει ο άμαχος πληθυσμός ενώ το ίδιο είχε γίνει και στην Κύπρο αλλά και για να μην παίρνουν παράδειγμα διάφοροι όπως οι γείτονές μας.


Αναφορά έκανε και στο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων που εξακολουθεί να υφίστασται στο Νοσοκομείο της Ρόδου και μάλιστα με τη σεζόν να πλησιάζει. Ο κ. Σοκορέλος, απηύθυνε έκκληση στον Δήμαρχο να παρέμβει περαιτέρω επειδή, όπως είπε, δεν έτυχαν της ανταπόκρισης που έπρεπε εδώ και τόσο καιρό όπου και αν απευθύνθηκαν. Μάλιστα, ο κ. Σοκορέλος, και με την ιατρική του ειδικότητα, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στο νοσοκομείο τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του προβλήματος αυτού που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.


Ο Δήμαρχος
«Είμαι συντετριμμένος», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Καμπουράκης και δήλωσε συγκλονισμένος παρακολουθώντας του θανάτους αμάχων αλλά και τη γειτονιά μας ως ομοιοπαθής, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ίδια στιγμή που σε δημόσιες συζητήσεις γίνεται σύγκριση με τα Δωδεκάνησα και τη γείτονα χώρα. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι βλέπουμε να αμφισβητείται το Διεθνές Δίκαιο και η εδαφική κυριαρχία.

Θέλησε, όμως, με μεγάλο σεβασμό όπως είπε, να επισημάνει ότι δώσαμε και εμείς ως Ευρωπαίοι το δικαίωμα όταν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να βομβαρδίσουμε την ίδια την Ευρώπη. Στη συνέχεια, πρότεινε, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον άνθρωπο της Ουκρανίας, στον πολίτη μιας ανεξάρτητης χώρας αλλά και στον Ελληνικής καταγωγής Ουκρανό αλλά και πολλούς Ουκρανούς που ζουν στη Ρόδο, να τηρήσει το Σώμα ενός λεπτού σιγή «για να ενώσουμε τη θλίψη μας μαζί με όλο τον κόσμο».


Δεν παρέλειψε, ακόμη, να σημειώσει ότι κατά καιρούς έχουμε επιδοθεί σε μία αλόγιστη μάχη να αμφισβητούμε τον Δήμαρχο και τώρα βλέπουμε τον Δήμαρχο Κιέβου αλλά και τον Δήμαρχο της Μαριούπολης να καλούν τον κόσμο να προστατευτεί, δηλαδή όλοι έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ακόμη, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση διότι σε αντίστοιχες κρίσιμες στιγμές δεν επέλεξε υπέρβαση της γειτονίας ακόμα και σε γείτονες που για εμάς δεν είχαν δίκιο στον Έβρο και το Αιγαίο.


Σημαντική ήταν και η συνέχεια της τοποθέτησης του Δημάρχου καθώς αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει αυτό το τραγικό συμβάν στη ζωή μας λέγοντας ο ροδιακός λαός μοχθεί για να βγάλει κάτι από τα σπασμένα των τελευταίων ετών και με αυτές τις αυξήσεις των καυσίμων και μετά από αυτή την ανείπωτη κατάσταση στην Ουκρανία, δεν μπορεί να φανταστεί πως θα πάνε καλά τα πράγματα όταν για παράδειγμα έχουμε αύξηση της τάξεως του 40% στο φυσικό αέριο.


Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και στην αρχή της τοποθέτησής του είπε ότι δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτά που είπε ο Δήμαρχος αλλά τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε ότι η διεθνής κοινότητα είναι ανίσχυρη και ενώ μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι στους κόλπους της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζαμε τέτοια προβλήματα, δυστυχώς στις παρυφές της Ε.Ε. βλέπουμε να εξολοθρεύεται άμαχος πληθυσμός.

Ανέφερε ακόμη ότι αναλογίζεται και τις συνέπειες που θα έχουμε και εμείς στην περιοχή μας λέγοντας πάντως ότι μακάρι να μην έχουμε απώλεια άμαχου πληθυσμού και ας έρχονταν του χρόνου, ευχόμενος να επικρατήσει η λογική. Όσο αφορά στα δικά μας πράγματα, αναφέρθηκε και εκείνος στην αύξηση των καυσίμων, λέγοντας ότι θα πρέπει να στηρίξουμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τη συγκράτηση της τιμής των καυσίμων κτλ.


Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός, είπε ότι ζούμε σε μία συγκυρία πολλών προβλημάτων παγκόσμια και τελικά πόλεμο δίπλα μας όπου έχουμε και Έλληνες. «Είναι μια πατρίδα και εκεί, όμως δυστυχώς η Ευρώπη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», είπε και εκείνος τονίζοντας ότι αν έχουμε εμείς τέτοιες αρνητικές συγκυρίες, είμαστε όλοι ενωμένοι εδώ.


Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάκης Πότσος είπε ότι και εκείνοι από την πλευρά τους καταδικάζουν αυτό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ότι πάντα σε τέτοιους πολέμους την πληρώνουν οι λαοί. Από την πλευρά τους, απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να μην συντάσσεται με κανέναν ιμπεριαλιστή και να μην στέλνει στρατιώτες όπως και το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων που μας κάνουν στόχο.


Είπε, ακόμη, ότι θα έπρεπε να συζητηθούν αρκετά ζητήματα στο δ.σ. όπως αυτό της υγείας που παραμένει ακόμα άλυτο ενώ για τους ίδιους το θέμα δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι αλλά όλο το προσωπικό με το οποίο πρέπει να στελεχωθεί το Νοσοκομείο. Επίσης, το ζήτημα της ακρίβειας θεωρούν ότι θα έπρεπε να συζητηθεί, ακόμα και σε μονοθεματική συνεδρίαση ή με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Στη συνέχεια, προέτρεψε να κοιτάξουν πως θα μπορούσε να ανακουφιστεί ο κόσμος και από τας τέλη που πληρώνει στον Δήμο. Όσο για το ΜΙ, είπε ότι είναι ένα όμορφο φτιαγμένο δώρο απ’ έξω αλλά κέρδος για μεγάλους εμπόρους από μέσα.


Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Δήμαρχος, συμφώνησε με τις αναφορές που έκαναν για τον πόλεμο ο κ. Κρητικός και ο κ. Χατζηδιάκος ενώ μίλησε για το ΝΑΤΟ λέγοντας ότι παραμένει σήμερα για την Ελλάδα μία δύναμη που διασφαλίζει και δεν μπαίνει στην Ουκρανία γιατί δεν είναι μέλος του. Κλείνοντας είπε: «Είναι κρίσιμες οι στιγμές και εμείς σωστά θέτουμε την ακρίβεια και τα καύσιμα πρώτα».


Στη συνέχεια, το Σώμα κράτησε ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που πλήττονται.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος