Θα δικαστεί 45χρονος Αλβανός που είχε στην κατοχή του 208 γρ. ηρωίνης

Θα δικαστεί 45χρονος Αλβανός που είχε στην κατοχή του 208 γρ. ηρωίνης

Θα δικαστεί 45χρονος Αλβανός που είχε στην κατοχή του 208 γρ. ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στα μέσα του τρέχοντος μηνός, ένας 45χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 200 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για την οποία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στις 21 Μαρτίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 20 Ιουλίου 2021 το απόγευμα στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι αστυνομικοί της Δίωξης βρίσκονταν στο λιμάνι της «Κολώνας» όπου λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατέπλευσε πλοίο της γραμμής. Κατά την έξοδο των επιβατών εντοπίστηκε ο 45χρονος Αλβανός στον οποίο και έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί καταφέρνοντας έτσι να εντοπίσουν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 208 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν ενώ ο 45χρονος συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς είχε αρνηθεί να πει το οτιδήποτε για την υπόθεση.

Αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είχε ισχυριστεί πως τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και πως σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να τα διακινήσει.

Ο ίδιος είχε πει πως στα νησιά μας έκανε διακοπές, ενώ για το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ που επίσης είχε βρεθεί στην κατοχή του, είχε δηλώσει ότι προέρχεται από την πώληση ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου στην Αλβανία.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή και έτσι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου