Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 402 ΦΟΡΕΣ

Λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σύνδεσής του με την κοινωνία, σχεδίασε σε συνεργασία με παιδαγωγούς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά από 5 έως 10 ετών.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι αντλώντας θέματα από την πλούσια συλλογή του Μουσείου.
Σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 19:30, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κούλουμα στο Μουσείο» περιμένει το κοινό να γνωρίσει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Σπύρου Βασιλείου «Το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας», το οποίο ανήκει στην πλούσια συλλογή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Κατά την έναρξη της δράσης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα 10 δικαιώματα ενός μικρού επισκέπτη στο Μουσείο και στη συνέχεια, παιδιά και γονείς, θα συναντήσουν τον χαρακτηριστικό πίνακα του Σπύρου Βασιλείου μέσα από παιχνίδια κίνησης και αναπαράστασης.

Μετά τη γνωριμία με το έργο του Σπύρου Βασιλείου από τους παιδαγωγούς, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες κατασκευής και ζωγραφικής, οι οποίες θα παρουσιαστούν από το κάθε παιδί στο τέλος της δράσης.
Για το πρόγραμμα μίλησε χθες ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Σέργιος Αϊβάζης τονίζοντας ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 100 παιδιά.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε αύριο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να τιμήσουμε το έθιμο με τα κούλουμα. Θα είναι γύρω από τον γνωστό πίνακα του Σπύρου Βασιλείου που έχει την τύχη η πινακοθήκη μας να φιλοξενεί ο οποίος αντιπροσωπεύει την παράδοσή μας μέσα από την απεικόνιση όλων των εδεσμάτων που έχουμε συνηθίσει την Καθαρά Δευτέρα.

Πάνω σε αυτόν τον πίνακα έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα και μέσα από δράσεις κίνησης και ζωγραφικής τα παιδιά θα πρέπει να βρουν τα αντικείμενα του πίνακα και να τα αναγνωρίσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του μουσείου κάνοντας γνωστό ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το προσεχές διάστημα το μουσείο θα λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ για να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι τα εκθέματά του, ενώ θα διαμορφωθεί χώρος στο Συσσίτιο για τους καλοκαιρινούς μήνες που θα φιλοξενήσει την πολύ σημαντική έκθεση κεραμικών IZNIΚ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο Σ. Αϊβάζης και πίσω του ο πίνακας του Σπύρου Βασιλείου
Ο Σ. Αϊβάζης και πίσω του ο πίνακας του Σπύρου Βασιλείου

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας