Γ. Δ. Πάππου: Δεν απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Γ. Δ. Πάππου:  Δεν απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Γ. Δ. Πάππου: Δεν απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1164 ΦΟΡΕΣ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΒΕΔ με τον συνδυασμό «Δωδεκάνησα - Η Ευημερία μάς αφορά όλους» Γιάννης Δημητρίου Πάππου προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Η Ροδιακή»:

«Είναι κρίμα που ο πρόεδρος του σωματείου των ξενοδόχων της Ρόδου συνεχίζει να απαξιώνει την κοινή λογική με μόνο στόχο να στηρίξει «το παρεάκι του» επιμένοντας σε αδιαφανείς αποφάσεις και ενέργειες που σύσσωμος ο ροδιακός επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος τις στηλιτεύει με σφοδρότητα.

Αν και δεν δίνει την παραμικρή εξήγηση για την συμφωνία του με τη “Metro Cash and Carry” – ως άλλος…Λουδοβίκος - εντούτοις θα πρέπει να απαντήσει τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο τελευταίο Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου, που μεταξύ άλλων του θέτει τα εξής καίρια ερωτήματα:

- Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στη σύναψη αυτής της συμφωνίας, αλλά και ποιο ήταν αυτό που έπαιξε τελικά τον καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή; Δεν υπήρξε άραγε ανταπόκριση από την τοπική αγορά σε αντίστοιχο αίτημα;

- Θεωρήθηκε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις δεν είναι επαρκείς να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση ή ότι δεν υπήρξε αρκετή, ανοχή, κατανόηση, διευκολύνσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

- Αποτελεί μέρος της δραστηριότητας της ένωσης να συνάπτει συλλογικές συμφωνίες τύπου Β2Β ως άλλος προμηθευτικός οργανισμός;

- Ποια είναι αυτά τα τόσο σημαντικά πολλαπλά οφέλη που είναι ικανά να διαταράξουν συνέργειες, συμμαχίες και συνεργασίες ετών; Αν κάτι διδαχθήκαμε από την εμπειρία των τελευταίων δύσκολων ετών, είναι ότι όποτε κινηθήκαμε συλλογικά και με ομοθυμία, φέραμε θετικά αποτελέσματα, περιορίζοντας σημαντικά τις επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία. Και όπως σωστά επισήμανε ο εμπορικός κόσμος της Ρόδου, «η επιβίωση και η περαιτέρω ενίσχυση, ανάπτυξη και επέκταση της τοπικής οικονομίας δεν αφορά μόνο τον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά αποτελεί προτεραιότητα ολόκληρης της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας, για νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας αλλά και ως ασπίδα προστασίας από κραδασμούς ή δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν».

Απέναντι σε όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα ο κ. Μαρκόπουλος δεν είπε ούτε λέξη. Δημόσιες σχέσεις της συμφοράς. Το μόνο του ενδιαφέρον ήταν να στηρίξει την απερχόμενη διοίκηση του ΕΒΕΔ, το …παρεάκι του. Κρίμα.
Η παράταξη μας «Δωδεκάνησα – Η Ευημερία μάς αφορά όλους» θα τους αναγκάσει να δώσουν τις απαντήσεις που οφείλουν στον εμπορικό κόσμο της Ρόδου και τους ξενοδόχους. Δεν θα μπορούν να κρύβονται πλέον».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος