Ενέργειες του Δήμου Ρόδου για Έλλη και Πηγές Καλλιθέας

Ενέργειες του Δήμου Ρόδου για Έλλη και Πηγές Καλλιθέας

Ενέργειες του Δήμου Ρόδου για Έλλη και Πηγές Καλλιθέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 9 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3272

ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΔΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗ»

ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΠΗΓΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΝ

Ελάβομεν και μετ’ ευχαριστήσεως δημοσιεύομεν:
Κύριε διευθυντά,
Εις τα «Ροδιακά» της 6ης Μαρτίου 1962 και υπό τον τίτλον «ΕΛΛΗ», εάν ο γράψας το σχόλιον απευθύνετο εις τον Δήμον θα επληροφορήτο ότι έχουν σταλή προς τον σκοπόν τούτον πολλά τηλεγραφήματα υπό ημερομηνίαν 4/1/1962 και 2/1/1962 απευθυνόμενα προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως, τον Υπουργόν Προεδρείας Κυβερνήσεως, τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Πρόεδρον και Γεν. Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. και παρακαλούμεν όπως δημοσιεύσητε το τελευταίον εξ αυτών έχον ούτω:

«Επανερχόμενοι επί τηλεγραφήματος μας υπ’ αριθ. 64/4.1.1962 του οποίου υποδοχή δεν υπήρξεν ικανοποιητική, εκφράζομεν και πάλιν ευχήν όπως έστω και τελευταίαν στιγμήν, αποφευχθή πώλησις «ΕΛΛΗΣ» μετά γειτνιαζούσης παραλίας και πηγών Καλλιθέας στοπ. Υπήρξαμεν πάντοτε εν των μέτρω των δυνάμεών μας ένθερμοι υποστηρικταί κάθε καλής Κυβερνητικής προσπαθείας αι επεκροτήσαμεν ταύτην σθεναρώς και δυναμικώς διά το καλόν των νήσων μας στοπ. Δεν επιζητούμεν να διαταράξωμεν συνεργασίαν μας ταύτην μετά Κυβερνήσεως δηλούμεν όμως ότι επ’ ουδενί λόγω θέλομεν επιτρέψει εκποίησιν κέντρου «ΕΛΛΗΣ» καταδικάζουσαν Ροδίους και λοιπούς τουρίστας μή διαμένοντας εις ξενοδοχεία επί παραλίας υποχρεούντες αυτούς να μετακινούνται εις μακράν απόστασιν εκτός πόλεως όπως εξεύρουν παραλίαν διά θαλάσσια λουτρά ως και πηγών Καλλιθέας επιθυμούντες όπως διατηρήσωμεν θεραπευτικήν αποστολήν τούτων στοπ.

Εάν τω όντι πρυτανεύη λογική Πρόεδρος Κυβερνήσεως αποδεδειγμένος φίλος Ροδου και δίκαιος εις αποφάσεις του υπ’ όψιν του οποίου οφείλει όπως τεθή όλον θέμα έστω και τελευταίαν στιγμήν θέλει δικαιώσει Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου όπερ τη εισηγήσει μου παμψηφεί απεφάνθει να διαμαρτυρηθή διά επικείμενον στραγγαλισμόν επιθυμίας Ροδιακού Λαού εις όν επί τέλους ο Νομοθέτης Νόμου 210 κατεκύρωσε προνομιακώς διά θυσίας άς υπέστη ως άνω ακίνητα προβλέψας εις περίπτωσιν διαγωνισμού τους φορείς εις ούς οφείλει ανατεθή διαχείρησίς των στοπ. Προς πρόληψιν εκ των υστέρων ποιητικής εκμεταλλεύσεως ζητήματος εν τη Βουλή των Ελλήνων και ελληνικώ Τύπω ίνα μη τύχω και πάλιν με όλα τα μέλλοντα να συμβούν δυσάρεστα επακόλουθα οιοσδήποτε παρεξηγήσεως εκ μέρους υμών είμαι υποχρεωμένος να αγωνισθώ με τον δυναμικόν τρόπον όν εγώ γνωρίζω ίνα επιτύχω τελικώς επίλυσιν δικαιοτάτου διά Ροδιακόν Λαόν αιτήματος τούτου.

ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Δήμαρχος Ρόδου
Εκ τούτων συνάγεται ότι η Ρόδος θα πάση πλέον ανέχεται την τοιαύτην κακήν γραμμή, την εσκεμμένην εν πολλοίς διά την παραγνώρισιν της αληθείας.
Μετά τιμής
Δρ. Μιχ. Πετρίδης
Δήμαρχος Ρόδου.
Σημ. Συντάξεως: Με ειλικρινή χαράν δημοσιεύομεν τα ανωτέρω, τα οποία μας ευρίσκουν συμφώνους με τον Δήμον υπέρ του λαού.

ΕΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΦΑΝΤΟΥ

ΑΦΑΝΤΟΥ (Ιδ. αντ.).
Κατά την επέτειον της Ενσωματώσεως εδόθη εις Αφάντου θεατρική παράστασις από τους μαθητάς των Σχολείων, εις την αίθουσαν του Συλλόγου Αγροπαίδων.
Το έργον ήτο αναπαράστασις της εισβολής των Ιταλογερμανών εις την Ελλάδα και της Απελευθερώσεως της Δωδεκανήσου.
Η παράστασις εδόθη μερίμνη των διευθυντών κ.κ. Ζάγορα και Αποστολάκη. Διεκρίθησαν ο μαθητής Γεωργ. Καραγιάννης ως φαντάρος, ο μαθητής Βασ. Λόγγος ως τσολιάς, ο Χρ. Καρακωσταντής ως λοχαγός, η Αστέρα Νικολή ως Κάρπαθος, η Κούλα Χαρτερού ως Ελλάς, η Μόσχα Μπακίρη ως Ρόδος, η Δεσπ. Διακοσταματίου ως Αγγλία και η Μαρούλα Γιαννακάκη ως Κάσος, αλλά και οι άλλοι μαθηταί προεκάλεσαν αρίστην εντύπωσιν.
Η προσπάθεια αύτη των διδασκάλων και των μαθητών Αφάντου, προς δημουργίαν καλλιτεχνικής κινήσεως, προεκάλεσεν ευμενέστατα σχόλια των κατοίκων.
Χρήστος Χριστοδούλου

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΕΖΗ - ΦΟΥΝΤΑΣ - ΒΟΥΡΤΣΗ

ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Η «ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ» ΣΤΟ «ΕΘΝΙΚΟΝ»

Η Τζένη Καρέζη, ο Γιώργος Φούντας και η Μάρθα Βούρτση, θα έλθουν εις Ρόδον την 25ην Μαρτίου, προκειμένου να παραστούν εις την πρεμιέρα της νέας ταινίας των «Προδομένη Αγάπη», η οποία θα λάβη χώραν εις το Εθνικόν Θέατρον.
Η πρεμιέρα της ταινίας θα δοθή την 26ην Μαρτίου, εκτός δε των ηθοποιών αυτών, θα παραστούν και άλλοι παράγοντες της ταινίας. Άπαντες αφικνούνται τη φροντίδι του Δήμου Ροδίων, του οποίου επιχείρησις είναι το Εθνικόν Θέατρον.
Κατά την διάρκειαν της παραμονής των Τζένης Καρέζη, Γιώργου Φούντα και Μάρθας Βούρτση, θα λάβουν χώραν και διάφοροι άλλαι εκδηλώσεις, πιθανώς δέ θα δοθή και δεξίωσις προς τιμήν των.

Η Τζένη Καρέζη και ο Φούντας είχον αφιχθή και πέρυσι εις Ρόδον, η μέν Τζένη κατά τους αυτοκινητικούς αγώνας, ο δέ Φούντας διά το γύρισμα της ταινίας.

Εν σχέσει προς την ταινίαν «Προδομένη Αγάπη» εγνώσθη ότι πρόκειται δι’ ένα εκ των καλυτέρων ελληνικών έργων της τελευταίας παραγωγής, τόσον από ερμηνευτικής, όσον και από τεχνικής πλευράς.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!