Ερυθρός Σταυρός Ρόδου - Αποστολή τροφίμων στην Ουκρανία

Ερυθρός Σταυρός Ρόδου - Αποστολή τροφίμων στην Ουκρανία

Ερυθρός Σταυρός Ρόδου - Αποστολή τροφίμων στην Ουκρανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Πίτσα Χατζή

Στο χωριό «Μαλώνα» της Ρόδου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ομάδα εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) του περιφερειακού τμήματος Ρόδου ώστε να συνδράμει την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί μετά από πρωτοβουλία γυναικών από την Ουκρανία οι οποίες είναι παντρεμένες στο νησί και ζουν μόνιμα εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της κεντροανατολικής Ρόδου.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να απευθυνθούν στους κατοίκους της περιοχής και να ζητήσουν βοήθεια για την πρωτοβουλία τους αυτή. Στη συνέχεια έχοντας αμέριστη εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό απευθύνθηκαν στο περιφερειακό τμήμα της Ρόδου ώστε να ηγηθεί της αποστολής και να έχουν τη διασφάλιση ότι η βοήθεια αυτή θα φτάσει έγκαιρα και με ασφάλεια στην πατρίδα τους.

Η ανταπόκριση των κατοίκων από τις γύρω περιοχές ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να συγκεντρωθούν έξι παλέτες με τρόφιμα τα οποία θα προωθηθούν με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα και αμέσως μετά θα πάρουν τον δρόμο για την Ουκρανία για τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων από τον πόλεμο κατοίκων της.

Μια αξιέπαινη ανθρωπιστική κίνηση η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και έχει ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι προς όλους όσους πλήττονται και διακυβεύεται η ζωή και η ασφάλειά τους. Ο Ερυθρός Σταυρός Ρόδου μέσω της προέδρου κ Δ. Δελαπόρτα μετά την έκκληση για βοήθεια, ανταποκρίθηκε άμεσα διαθέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό του και οργανώνοντας την αποστολή.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος τα τμήματα του περιφερειακού με συντονιστές την υπεύθυνη Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Καίτη Ρώσσου, τον υπαρχηγό των Σαμαρειτών κ. Μανώλη Παπασταμάτη, την εθελόντρια του τομέα Υγείας κ. Πόπη Χατζηγεωργίου και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους