Δύο silver βραβεία στον δήμο Σύμης

Δύο silver βραβεία στον δήμο Σύμης

Δύο silver βραβεία στον δήμο Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 547 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Σύμης διακρίθηκε στα Best City Awards 2022, κερδίζοντας δύο Silver βραβεία για τις ψηφιακές υπηρεσίες, που υλοποίησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy.

Tα Best City Awards 2022, που διοργανώνει η Boussias Communications για 5η χρονιά, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές, που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου οι πόλεις να είναι έξυπνες, ψηφιακά προηγμένες, και οικονομικά βιώσιμες.

Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022 στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2022, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Αναλυτικά, τα βραβεία που απονεμήθηκαν στον Δήμο Σύμης:
1. Silver Βραβείο:
Portal Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αξιοποίηση τεχνολογίας AI μέσω του Αυτόματου Ψηφιακού Βοηθού του πολίτη - Chatbot - κατηγορία 1.3.5 Εξειδικευμένα Έργα που συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντας τους υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

Το Portal Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Σύμης προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες διαφάνειας, προβολής και συμμετοχικότητας. Βασικός στόχος του είναι η έγκαιρη και η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου, συνδεδεμένη με πολλαπλές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διευκόλυνση τους, καθώς και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.

2. Silver Βραβείο: Πλατφόρμα Συμμετοχικότητας 2.0 και Διαβούλευσης έργων και δράσεων της Crowdpolicy για τον Δήμο Σύμης - κατηγορία 1.3.4 Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις & Σχέδια.

H Πλατφόρμα Συμμετοχικότητας 2.0 και Διαβούλευσης έργων και δράσεων επιτρέπει την οργάνωση και την πραγματοποίηση Δημόσιας Διαβούλευσης για τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Σύμης, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και προτεραιοποίηση.

Βασικός σκοπός της είναι η υποστήριξη του διαλόγου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχεδιασμό δράσεων ενός δημόσιου ή ιδιωτικού Φορέα, ενός Οργανισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης, εταιρειών και νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα κ.λπ, καθώς και να προάγει την συμμετοχικότητα των πολιτών.

Ο Δήμος Σύμης με τα δύο αυτά βραβεία στις αποσκευές του συνεχίζει στην αναπτυξιακή του προοπτική ακόμα πιο δυναμικά με ψηφιακές πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο