Άρθρο του Γιάννη Παρασκευά: Τα καλά και συμφέροντα

Άρθρο του Γιάννη Παρασκευά: Τα καλά και συμφέροντα

Άρθρο του Γιάννη Παρασκευά: Τα καλά και συμφέροντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

Γονιοί, δημιουργοί των κάθε είδους πολέμων, όπως μας διδάσκει η Ιστορία είναι τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Συμφέροντα οικονομικά, με αντικειμενικούς στόχους, την αύξηση εσόδων και κερδών και τον γεωστρατηγικό-γεωπολιτικό έλεγχο.

Η ανάγκη ανακατατάξεων ήταν εμφανής εδώ και κάποια χρόνια.

Οι ΗΠΑ και λίγο πρίν από την εποχή του ΤΡΑΜΠ, είδαν την μείωση των δυνατοτήτων τους να είναι η Παγκόσμιος, μοναδική Υπερδύναμη και ο Παγκόσμιος χωροφύλακας.

Η ανάπτυξη της ΚΙΝΑΣ, ως Παγκόσμιας οικονομικής και στρατιωτικής υπερδύναμης, διαμόρφωσε νέα δεδομένα.

Η διαλυμένη ΡΩΣΙΑ των χρόνων μετά την πτώση του ΤΕΙΧΟΥΣ, με ένα πολιτικό καθεστώς σκληρό και στοχοπροσηλωμένο στην κατ’ αυτούς ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, κατάφερε στα χρόνια του ΠΟΥΤΙΝ να εκπληρώσει εν πολλοίς τους στόχους της.

Η πολιτική και οικονομική ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ των ΗΠΑ και της ΔΥΣΗΣ στηρίζεται και στηριζόταν με τις πολιτικές της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Πίστεψαν οι «μύωπες Δυτικοί Πολιτικοί», ότι με το τέλος του ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και την πτώση του ΤΕΙΧΟΥΣ, ότι η Παντοκρατορία τους δεν κινδυνεύει και ότι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και το οικονομικό τους σύστημα, ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ θα παραμείνουν ΑΙΩΝΙΑ οι αφέντες του Πλανήτη.

Η οικονομικό-πολιτική ανάπτυξη της ΚΙΝΑΣ και της ΡΩΣΙΑΣ διαμόρφωσαν ένα νέο περιβάλλον και υποβάθμισαν τον ρόλο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

Η πίεση εκ μέρους των ΗΠΑ και της ΔΥΣΗΣ, μέσω των ελεγχόμενων από αυτούς ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ στις, ΚΙΝΑ και ΡΩΣΙΑ, δεν έφερε τα αναμενόμενα για αυτούς αποτελέσματα.

Και οι δύο χώρες συνέχισαν να αναπτύσσονται στρατιωτικοβιομηχανικά και οικονομικά και σήμερα κατάφεραν να αποτελούν τους πιο σοβαρούς παίκτες στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Διαβλέποντας ο ΠΟΥΤΙΝ τις αδυναμίες της Δύσης, σχεδίασε τις δικές του κινήσεις και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες, τμηματικά υλοποιούσε τους σχεδιασμούς του.

Απεξάρτηση από τους ελέγχους του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίο το θεωρεί όργανο των ΔΥΤΙΚΩΝ και ενίσχυση της ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ θέσης της χώρας του.

Προετοίμασε και ενημέρωσε τους μύωπες Δυτικούς Πολιτικούς, ότι δεν θα δεχθεί τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της χώρας του από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και ότι με κάθε τρόπο θα αντιδράσει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Πολλά τα παραδείγματα των αντιδράσεων του ΠΟΥΤΙΝ τα τελευταία χρόνια με κορυφαίο την προσάρτηση της ΚΡΙΜΑΙΑΣ.

Με ένα ιδιότυπο Αμερικανικής έμπνευσης πραξικόπημα (πρώτοι δάσκαλοι σε κάτι τέτοια) τοποθέτησαν τον ΖΙΛΕΝΣΚΙ, Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Πρόεδρος «μαριονέτα», υπάλληλος των Δυτικών συμφερόντων, τον οποίο τον έπεισαν να ζητά την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να δώσει την δικαιολογία της εγκατάστασης τους στην Ουκρανία.
Τις δικαιολογίες των Δυτικών, αυτές που πρόβαλλαν για τις δικές τους παρόμοιες και παράνομες εισβολές, την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και την προστασία των ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, χρησιμοποιεί σήμερα ο ΠΟΥΤΙΝ.

Άπαντες οι πολιτικοί ΔΥΣΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΗΣ, είναι υπάλληλοι των Οικονομικών συμφερόντων και σφαγείς των αμάχων.

Παράπλευρες απώλειες αποκαλούσαν οι ΔΥΤΙΚΟΙ τα άμαχα θύμαματα, με τον ίδιο τρόπο και ο ΠΟΥΤΙΝ δικαιολογεί τα δικά του θύματα.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί, όπως δείχνουν τα γεγονότα, είναι άνθρωποι χωρίς ΑΡΧΕΣ και χωρίς ΑΞΙΕΣ.
Το συμφέρον των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ και το προσωπικό τους συμφέρον είναι πάνω από όλα, το ποιοί σκοτώνονται και ποιοί θα πεινάσουν ουδόλως τους ενδιαφέρει.

Αν οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην λαίλαπα της καλά σχεδιασμένης ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ δεν ταράζει τον ύπνο των πολιτικών μας, τα αφεντικά τους καλά θα τους πληρώσουν, αλίμονο σε όλους τους άλλους.

Δεν φταίει ο πόλεμος για την αισχροκέρδεια, ήταν καλά σχεδιασμένος, αν στόχος τους δεν ήταν τα παράνομα κέρδη θα τον είχαν αποτρέψει.

Ο κ. ΜΠΑΙΝΤΕΝ, με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, μας προετοίμαζε, σήμερα, αύριο θα επιτεθεί ο ΠΟΥΤΙΝ αυτό επαναλάμβανε.

Αν πράγματι δεν ήθελε τον πόλεμο μπορούσε να τον αποτρέψει.

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσεις τους «υπαλλήλους πολιτικούς της ΕΕ», οσφυοκάμπτες, τσιράκια των αφεντικών τους, Τραπεζών και Κεφαλαιούχων.

Ποιος πιστεύει ότι ο ΠΟΥΤΙΝ θα μιλήσει για το τέλος του πολέμου και για τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, με τον Πρόεδρο της Ουκρανία;

Τον Μπάιντεν θέλει να αναγκάσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αυτό θα έπρεπε να κάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πρίν την έναρξη των εχθροπραξιών.

Δεν το έκανε, δεν το ζήτησε και είναι για αυτό το ίδιο υπεύθυνος με τον Πούτιν.

Κάθε μικρόνους θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΔΥΣΗΣ πρέπει να προστατεύονται και οι άλλοι να πάψουν να προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι απορίες είναι περιττές, όσο υποκλινόμεθα στην δύναμη και το κύρος των ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ και όσο εκχωρούμε σε αυτούς δικαιώματα και πλουτοπαραγωγικούς τομείς, τόσο τους ενισχύουμε και αποδυναμώνουμε την άσκηση ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ενδυναμώσουμε τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;