Διάσκεψη Πρέσβεων της Δυτικής Γερμανίας στη Ρόδο

Διάσκεψη Πρέσβεων της Δυτικής Γερμανίας στη Ρόδο

Διάσκεψη Πρέσβεων της Δυτικής Γερμανίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 166 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 3 Απριλίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3292

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΓΕΡΜΑΝ. ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΗΡΧΙΣΕΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Θέματα οικονομικά, μορφωτικά, κ.λπ.
ΑΦΙΚΕΤΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. ΣΡΑΙΝΤΕΡ

Την 10ην προμεσημβρινήν χθές ήρχισεν εις ειδικώς διαρρυθμηθείσαν αίθουσαν του ξενοδοχείου «Εθνικόν» η Διάσκεψις των πρεσβευτών και διπλωματικών αντιπροσώπων της Δυτικής Γερμανίας, των διαπιστευμένων εις Χώρας της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης, της Εγγύς και της Άπω Ανατολής, υπό την Προεδρείαν του Υπουργού Εξωτερικών της Δυτικής Γερμανίας κ. Σράιντερ. Ο Γερμανός Υπουργός, συνοδευόμενος υπό του Υφυπουργού κ. Κάρστενς και πρέσβεων, αφίκετο εις Ρόδον προχθές την εσπέραν, τον υπεδέχθησαν δέ ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Οι αφιχθέντες κατέλυσαν εις το ξενοδοχείον των Ρόδων, είναι δέ συνολικώς 35.

Αι εργασίαι της Διασκέψεως θα συνεχισθούν μέχρι της 6ης τρέχοντος, θα γίνωνται δέ πρωϊναί και απογευματιναί συνεδριάσεις, ενώ ενδιαμέσως θα πραγματοποιηθούν εκδρομαί ανά τα αξιοθέατα και επίσημα γεύματα. Το αντικείμενον της Διασκέψεως καλύπτεται υπό μυστικότητος, ως εγνώσθη δέ δέν πρόκειται να εκδοθή ανακοινωθέν.

Ο Γερμανός Υπουργός κ. Σραϊντερ και ο Υπουργός κ. Κάρστενς θα αναχωρήσουν αύριον την πρωΐαν θα αφιχθή δέ σήμερον την εσπέραν έτερος Γερμανός Υφυπουργός.

ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ
Σχετικώς ετονίζετο εξ εγκύρου πηγής ότι αι Διασκέψεις του είδους αυτού γίνονται και υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, με συμμετοχήν πρέσβεων εκ διαφόρων εκάστοτε γεωγραφικών περιοχών. Παρομοία Διάσκεψις των Γερμανών είχε γίνει το 1956 εις την Κωνσταντινούπολιν η αρξαμένη δέ εν Ρόδω έχει καθαρώς υπηρεσιακόν εσωτερικόν χαρακτήρα. Κατά το εξαετές μεσολαβήσαν χρονικόν διάστημα δεν υπήρξεν άλλη παρομοία επαφή.

ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Της Διασκέψεως μετέχουν, εκτός του Υπουργού κ. Σραΐντερ και των Υφυπουργών κ.κ. Κάρστενς και Λάαρ οι Γερμανοί πρέσβεις εις Βαγδάτην, Τρίπολιν, Άγκυραν, Αθήνας, Δαμασκόν, Χαρτούμ, Λευκωσίαν, Σομαλίαν, Τζένταν Καμπούλην, Αμμάν, Βηρυττόν, Υεμένην, Αδδίς Αμπέμπα, Καράτσι, Τεχεράνην και Κάϊρον, καθώς και 5 Γενικοί Διευθυνταί.

ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ
Η χθεσινή πρώτη συνεδρίασις ήρχισε την 10.15 π.μ. και έληξε την 1.30 μ.μ. η δέ απογευματινή ήρχισε την 4.30 και έληξεν αργά την εσπέραν. Η Διάσκεψις θα λήξη την εσπέραν της 6ης Απριλίου.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν και τηρείται απόλυτος, μυστικότητος επί των προς συζήτησιν θεμάτων, εγνώσθη ότι θα γίνη ανασκόπησις επί των μέχρι τούδε εξελίξεων, εν σχέσει προς τας αποφάσεις που είχον ληφθή κατά την προηγουμένην Διάσκεψιν.

Μεταξύ άλλων, δέον να σημειωθή ότι εκ των μετεχόντων Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Εξωτερικών της Μπόν, εις είναι ο αρμόδιος επί των μορφωτικών θεμάτων και έτερος αρμόδιος επί των Οικονομικών. Εκ των δεδομένων αυτών συνάγεται ως συμπέρασμα ότι θα ανταλλαγούν απόψεις και επί των οικονομικών και μορφωτικών θεμάτων, χωρίς να είναι βέβαιο ότι μόνον αυτός είναι ο σκοπός της Διασκέψεως.

Ο κ. ΣΟΥΜΑΧΕΡ
Χθές την μεσημβρίαν ο επί του τύπου σύμβουλος της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών δόκτωρ Σουμάχερ επεσκέφθη τον Νομάρχην κ. Ιωάννου και ηυχαρίστησεν αυτόν εκ μέρους του υπουργού των εξωτερικών της Δυτικής Γερμανίας και του εν Αθήναις πρεσβευτού αυτής, διά τας παρασχεθείσας διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις διά την οργάνωσιν της διασκέψεως. Εν συνεχεία ο κ. Σουμάχερ επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ. Σπυρίδωνα, τον δημαρχούντα κ. Καθοπούλην και τον ανώτερον διοικητήν Χωροφυλακής συνταγματάρχην κ. Τάγαρην.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...