Καταδικάστηκαν τρεις Ρομά που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Καταδικάστηκαν τρεις Ρομά που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Καταδικάστηκαν τρεις Ρομά που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1039 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις Ρομά ηλικίας 39, 37 και 43 ετών, οι οποίοι εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας, κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους και αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δήμου Μουτάφη, Βάσιας Παπαγεωργίου και Δημήτρη Καραγιώργη αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους και επέβαλαν συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον 39χρονο και 14 μήνες φυλάκιση στον 37χρονο και στον 43χρονο. Οι ποινές και για τους τρεις καταδικασθέντες αναστέλλονται επί τριετίας.

Οι τρεις άνδρες ΡΟΜΑ είχαν συλληφθεί στις 21 Ιουνίου 2016 το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου Ρόδου, και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, μετέβαιναν σε διάφορα χωριά του νησιού μας και εντόπιζαν το σπίτι – συνήθως – κάποιου ηλικιωμένου. Όπως προέκυψε από την προανάκριση των αστυνομικών ο ένας εκ των συλληφθέντων κρατούσε «τσίλιες» και οι άλλοι δύο ομόφυλοί του, μαζί ή και ξεχωριστά «επισκέπτονταν» το σπίτι που είχαν αποφασίσει να «χτυπήσουν».

Εκεί προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έλεγαν στους ιδιοκτήτες είτε ότι έπρεπε να κάνουν έλεγχο, είτε ότι υπήρχε διαφορά χρημάτων από τους λογαριασμούς που είχαν πληρώσει και ότι έπρεπε να τους δώσουν κάποιο ποσό. Αποτέλεσμα των ευφάνταστων ιδεών των Ρομά ήταν να καταφέρνουν να αφαιρούν διάφορα χρηματικά ποσά από τα σπίτια αυτά.

Η αστυνομία εξιχνίασε τρεις τέτοιες περιπτώσεις και ειδικότερα, στις 18.06.2016 το πρωί οι δράστες στην περιοχή «Καλυθιές» μπήκαν σε κατοικία 84χρονης από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ως οφειλή της ηλικιωμένης προς τη ΔΕΗ.
Επίσης και στις 20 Ιουνίου το απόγευμα οι ίδιοι και πάλι στις Καλυθιές επισκέφθηκαν το σπίτι 78χρονης στην οποία και δήλωσαν ότι έπρεπε να ελέγξουν το ρολόι ηλεκτροδότησής της καθώς δεν λειτουργούσε καλά, εργασία για την οποία και «εισέπραξαν» από την ηλικιωμένη το ποσό των 50 ευρώ.

Τέλος, οι τρεις ΡΟΜΑ στις 21 Ιουνίου 2016 το μεσημέρι πήγαν στην Κρεμαστή όπου μπήκαν σε κατοικία 66χρονης, από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο