Συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Συναντήσεις στην Αθήνα είχε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη οργανισμών είχε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ο εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Συγκεκριμένα χθες είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά για θέματα που αφορούν τη νέα πλατφόρμα των αιτήσεων της βασικής ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω του gov.gr αλλά και τρόπων επίλυσης προβλημάτων στις πληρωμές του προγράμματος Leader.

Μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου του Οργανισμού ότι οι πληρωμές των επενδυτών θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο λύνεται ένα πολύ σημαντικό θέμα των αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειάς μας.
Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κώστα Μπαγινέτα για θέματα που αφορούν την έναρξη των αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων των νησιών μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις προκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που απευθύνεται σε συλλογικά σχήματα και συνεταιρισμούς, καθώς και σε νομικά πρόσωπα με συμβολαιακή γεωργία. Στις συνάντησεις παρευρέθηκε και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του ΚΥΔ στη Δωδεκάνησο.

Τέλος, ο κ. Ζαννετίδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Γραμματείας Αγροτικών και Παραγωγικών φορέων της ΝΔ πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη για τη Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων Περιφερειών που έχουν στην ευθύνη τους την Αγροτική Ανάπτυξη αλλά και με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Αναφερόμενος ο κ. Ζαννετίδης στη συζήτηση που έγινε υπογράμμισε τα εξής:
«Πολλά τα θέματα που τέθηκαν και πολλές οι προτάσεις. Στις μέρες μας πρέπει πρωτίστως να φροντίζουμε περισσότερο να υπάρχει παραγωγή για να την συνδέσουμε.

Στο κόστος παραγωγής αναφέρομαι που συνεχώς καλπάζει ασταμάτητα.
Η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας αλλά και η παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, είναι μέτρα που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους μας».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος