Για τα ναρκωτικά έγινε το φονικό στην Ανάληψη

Για τα ναρκωτικά έγινε το φονικό στην Ανάληψη

Για τα ναρκωτικά έγινε το φονικό στην Ανάληψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3294 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκε εναντίον του δράστη δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου στον 52χρονο που με χτυπήματα σκότωσε τον 55χρονο συγκάτοικό του τα ξημερώματα της Λαμπρής Τρίτης στη Ρόδο και μετά δήλωσε τον αιφνίδιο θάνατό του!

Ο 52χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρατείται προκειμένου να δώσει αναλυτικά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου.
Θύμα και θύτης διέμεναν μαζί σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης και σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Αυτό φέρεται να είναι και η αφορμή για τον καβγά που ξεκίνησε μεταξύ τους, περίπου στις 11 το βράδυ τη Λαμπρή Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με την κατάθεση που φέρεται να έχει δώσει στους αστυνομικούς ο 52χρονος, είχε δώσει χρήματα στον 55χρονο να του αγοράσει ναρκωτικά, όμως εκείνος δεν το έκανε ή τα έκανε χρήση μόνος του.

Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο 52χρονος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του, με μπουνιές τον 55χρονο στο σώμα και στο κεφάλι του αλλά και με ένα αντικείμενο που υπήρχε εκεί (πατερίτσα), προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στη συνέχεια ο 52χρονος φέρεται να μετέφερε στο κρεβάτι τον 55χρονο όπου αφού τον ξάπλωσε, του άλλαξε ρούχα.

Τα ματωμένα ρούχα του θύματος μαζί με κάποια άλλα που είχαν ο 52χρονος τα έβαλε στο πλυντήριο και τα έπλυνε, ενώ καθάρισε και τον χώρο τον οποίο σφουγγάρισε και σιγύρισε. Όταν τελείωσε με όλες τις δουλειές του, ο 52χρονος έφυγε από το σπίτι και μετέβη σε άλλο γνωστού του, ενώ πλέον πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία, λέγοντας μάλιστα πως ο φίλος του πέθανε αιφνιδίως.

Όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσαν στο σπίτι των δύο ανδρών και είδαν τα χτυπύματα που έφερε ο 55χρονος αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και άμεσα εντόπισαν και προσήγαγαν τον 52χρονο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς προανακριτικά ο 52χρονος παραδέχτηκε την πράξη του και μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρειες το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Για το περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από την αστυνομία, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 55χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε νυχτερινές της 25ης-26ης Απριλίου στη Ρόδο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοτποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης ένας 52χρονος ημεδαπός, συγκάτοικος του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες την πράξη του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι δύο άνδρες ευρισκόμενοι στην κατοικία όπου διέμεναν από κοινού κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διαπληκτισμού, ο 52χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 55χρονο προκαλώντας του με χτυπήματα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη συνέχεια ο δράστης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, αλλοίωσε και απέκρυψε ίχνη – πειστήρια, ενώ πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2022 κάλεσε το ΕΚΑΒ δηλώντας αιφνίδιο θάνατο για τον 55χρονο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική – προανακριτική έρευνα διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με τη συμμετοχή - συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανησου».

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου