Λόγω προβλημάτων υγείας καλλιεργούσε τα χασισόδενδρα 34χρονος Ροδίτης

Λόγω προβλημάτων υγείας καλλιεργούσε τα χασισόδενδρα 34χρονος Ροδίτης

Λόγω προβλημάτων υγείας καλλιεργούσε τα χασισόδενδρα 34χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1754 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες το μεσημέρι για να απολογηθεί, 34χρονος Ροδίτης, ο οποίος συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου να καλλιεργεί 42 δενδρύλλια κάνναβης αλλά και να κατέχει 90 γραμμάρια χασίς.

Η σύλληψη του 34χρονου έγινε απογευματινές ώρες στις 3 Μαΐου 2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Χθες το μεσημέρι ο 34χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τα οποία και του επιφέρουν αφόρητους πόνους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προκειμένου να μειώσει τους πόνους και να καταφέρει να κοιμάται κάνει χρήση ακατέργαστης κάνναβης και καπνίζει περίπου τρία τσιγάρα την ημέρα. Έτσι για να μην αναγκάζεται να καταφεύγει στην αγορά τέτοιων ουσιών, καθώς ντρεπόταν, παρήγγειλε μέσω του διαδικτύου σπόρους βιομηχανικής καλλιέργειας (CBD) και τους φύτεψε όπως είχε μάθει από τον παππού του που φύτευε οπωροκηπευτικά.

Ο 34χρονος πρόσθεσε επίσης ότι δεν γνώριζε τη διαδικασία για αυτό και έριξε μερικούς στη γλάστρα και από τα δενδρύλλια θα κρατούσε μόνο ορισμένα προκειμένου να «βγάλει» την ποσότητα που χρειάζονταν ώστε να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 3 Μαΐου 2022 το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση που λειτουργούσε ο 34χρονος, όπου εντός αποθήκης διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει φυτώριο κάνναβης.
Κατά την αυτοψία του χώρου βρέθηκαν συγκεκριμένα:
• 42 δενδρύλλια κάνναβης σε φάση ανάπτυξης
• 90 γραμμάρια κάνναβης

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση, με την οποία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου