Σε αναζήτηση πολιτικών συμμάχων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σε αναζήτηση πολιτικών συμμάχων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σε αναζήτηση πολιτικών συμμάχων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενδοκυβερνητικές τριβές και εντάσεις, προωθώντας νέα σχέδια για την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενδοκυβερνητικές τριβές και εντάσεις, προωθώντας νέα σχέδια για την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι τριβές με τον πρόεδρο της βουλής και συνιδρυτή του "Κόμματος της Ελευθερίας" Τζανφράνκο Φίνι συνεχίζονται και οι σχολιαστές, κρίνουν όλο και πιο πιθανή μια διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης. Ο "Καβαλιέρε", κατά συνέπεια, βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εφημερίδες "Λα Ρεπούμπλικα" και "Κοριέρε Ντέλα Σέρα", ο διάσημος παρουσιαστής τηλεοπτικών τoκ -σόoυ Μπρούνο Βέσπα, αποφάσισε να προσφέρει, στο σπίτι του στη Ρώμη, ένα ξεχωριστό "πολιτικό δείπνο".

Στους καλεσμένους θα περιλαμβάνεται ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τζάνι Λέτα και ο επικεφαλής του μικρού κεντρώου κόμματος Udc, Πιερφερντινάντο Καζίνι. Τα δυο τελευταία χρόνια, η Udc (Δημοκρατική Ένωση Κέντρου) προτίμησε να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, επιχειρεί τώρα να πείσει τον Καζίνι να στηρίξει, με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές του, την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το "πολιτικό δείπνο" της Ρώμης, εξόργισε την Λέγκα του Βορρά, η οποία, διαμέσου του ηγέτη της, Ουμπέρτο Μπόσι, έκανε γνωστό ότι "δεν τίθεται κανένα θέμα διεύρυνσης της πλειοψηφίας, αφού η Udc είναι φυσικός αντίπαλος της κυβέρνησης. Αν υπάρχει πρόβλημα πλειοψηφίας, τότε ο λόγος πρέπει να δοθεί εκ νέου στους ψηφοφόρους". Ίδιας άποψης, σύμφωνα με τους αναλυτές, και ο ισχυρός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού.

Από την μεριά του, ο Καζίνι, έσπευσε να απαντήσει ότι "δεν ετοιμάζεται κανένα απολύτως περίεργο κυβερνητικό μαγείρεμα. Αν, όμως, η κυβέρνηση δηλώσει ότι δεν τα καταφέρνει και ζητήσει την βοήθεια των υπεύθυνων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, για μια νέα πολιτική φάση, τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν".

Το κεντροαριστερό "Δημοκρατικό Κόμμα" - η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης- έκανε όμως γνωστό ότι "δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι".

Ο "Καβαλιέρε",αναφέρει ο Τύπος θα πρέπει τώρα να αποφασίσει ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει: ή να συνεχίσει την άβολη συνύπαρξη με τους βουλευτές και γερουσιαστές του εσωκομματικού αντίπαλου, του Τζανφράνκο Φίνι, ή να επιχειρήσει να τους διαγράψει και να τραβήξει μπροστά με μια πολύ ισχνή πλειοψηφία, ή -δεδομένων των αντιδράσεων της Λέγκα σε κάθε περίπτωση διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος- να παίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών, μέσα στο Φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης