Για εκβιασμό ομόφυλού τους κατηγορούνται τρεις Ρομά!

Για εκβιασμό ομόφυλού τους κατηγορούνται τρεις Ρομά!

Για εκβιασμό ομόφυλού τους κατηγορούνται τρεις Ρομά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

Ζητούσαν 50.000 ευρώ για να του... επιτρέψουν να λειτουργεί το κατάστημά του

Το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ ζήτησαν τρεις Ρομά να τους καταβάλει ομόφυλός τους, προκειμένου να τον «αφήσουν» να λειτουργεί κανονικά το κατάστημά του και όταν δεν πήραν τα χρήματα, ξυλοκόπησαν τον 22χρονο ανιψιό του!


Οι τρεις άνδρες ηλικίας 26, 34 και 34 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη (12 Μαΐου) στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κα Πολυξένη Χατζηγιάννη.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις συλληφθέντες επισκέφθηκαν τον ομόφυλό τους που διατηρεί κατάστημα στην Ιαλυσό και του ζήτησαν να τους δώσει το ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν να ασκεί την εμπορική του δραστηριότητα. Οι οχλήσεις ήταν συνεχείς και οι κατηγορούμενοι μάλιστα φέρονται να άλλαζαν και τα ποσά που ζητούσαν από τον ομόφυλό τους αλλά τον απειλούσαν ότι θα χτυπήσουν τον ίδιο και συγγενικά του πρόσωπα.


Όμως τα χρήματα δεν τα πήραν και έτσι προχθές (8 Μαΐου 2022) στις 11 το πρωί, ο 26χρονος και οι δύο 34χρονοι φέρονται να μετέβησαν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων όπου βρισκόταν ο 22χρονος ανιψιός του καταστηματάρχη. Εκεί οι τρεις κατηγορούμενοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με γροθιές τραυματίζοντας τον 22χρονο, ενώ όταν ολοκλήρωσαν την πράξη τους του είπαν: «Αυτό είναι για τα λεφτά που δεν μας δίνει ο θείος σου» και τράπηκαν σε φυγή.


Ο 22χρονος κατήγγειλε προχθές στις 11 το βράδυ (8 Μαΐου 2022) τον ξυλοδαρμό του στην αστυνομία, και εν συνεχεία κλήθηκε και ο θείος του, όπου εξήγησε όλα όσα είχε βιώσει από τους ομόφυλούς του, το προηγούμενο διάστημα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν χθες το πρωί «επιχείρηση» στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου