Προσάραξε το μότορσιπ «Έρση» στη Ρόδο

Προσάραξε το μότορσιπ «Έρση» στη Ρόδο

Προσάραξε το μότορσιπ «Έρση» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 164 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 15 Μαΐου 1962 Αριθ. Φύλλου 3326

ΧΘΕΣ ΤΑΣ ΠΡΩΤΑΣ ΠΡΩΪΝΑΣ ΩΡΑΣ

ΠΡΟΣΗΡΑΞΕΝ ΕΙΣ ΤΑ ΑΜΜΩΔΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΟΥΡΝΟΥ ΤΟ «ΕΡΣΗ»
ΑΠΕΚΟΛΛΗΘΗ ΤΗΝ 7ην Π.Μ. ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΑΣ

Προσήραξε χθές τας πρώτας πρωϊνάς ώρας εις τα αμμώδη της θέσεως Κούμπουρνου Ρόδου το μότορσιπ «Έρση», λόγω κακής ορατότητος. Το «Έρση» προσεγγίζον εις τον λιμένα Ρόδου διά την παραλαβήν φορτίου προς μεταφοράν εις Πειραιά, αντί να διέλθη αριστερά του φάρου, εκινήθη από τα δεξιά, με αποτέλεσμα να προχωρήση και να σφηνωθή τμήμα της πρώρας του εις την άμμον. Το ατύχημα έλαβεν χώραν την 3ην πρωϊνήν, κατά δήλωσιν δέ εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πάραυτα έσπευσαν επί τόπου λιμενικά όργανα και πλωτά μέσα, δια να παράσχουν εις το σκάφος βοήθειαν.

Πράγματι, περί την 4ην π.μ. ήρχισαν προσπάθειαι αποκολλήσεως του «Έρση» οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα την ελαφράν μόνον μετακίνησίν του.
Η αποκόλλησις επετεύχθη περί την 7ην π.μ. με την βοήθειαν μεγάλου αποβατικού σκάφους του πλωτού Αμερικανικού ραδιοσταθμού «Κούριερ».

Κατά την διενεργηθείσαν επιθεώρησιν διεπιστώθη ότι το «Έρση» δεν είχεν υποστή ρήγματα ή ζημίας το σκάφος δέ μετεκινήθη εις τον λιμένα.
Διά την διαπίστωσιν των αιτίων του ατυχήματος, ενεργούνται ανακρίσεις υπό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ Ο ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Η. ΜΕ 3-1
ΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΑΠΕΘΕΩΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Ο Ροδιακός σε μια εποχική σύγκρουση έθεσε προχθές εκτός μάχης τον ΟΦΗ με 3-1. Μια ωραία και λαμπρή νίκη που χαιρετίστηκε με έξαλλο ενθουσιασμό από τους πολυπληθείς φιλάθλους που κυριολεκτικά κατέκλεισαν το Εθνικό Στάδιο. Και η λαοθάλασσα μπροστά στον χείμαρρο των επιθέσεων του Ροδιακού ξέσπαζε σε μια ιαχή. Την ιαχή του θριάμβου, 3-1.

Αυτός ήτανε ο απολογισμός της μεγάλης επιτυχίας του Ροδιακού. Έντεκα λεβεντόπαιδα έπαιξαν ολόκληρα ενενήντα λεπτά παλληκαρίσια, δυνατά, ορμητικά και υπέταξαν τον ισχυρό αντίπαλό τους. Τιμή και δόξα στους νικητάς. Όλοι οι παίκτες, όλες οι γραμμές αγωνίστηκαν με πίστη. Και η νίκη ήρθε. Οι αντίπαλοί τους μπροστά στην χειμαρρώδη δύναμι του Ροδιακού προσπάθησαν ν’ αντισταθούν. Μα δεν τα κατάφεραν.

Γιατί ο Ροδιακός τρομερός και ακατάβλητος παρέλυσε κάθε αντίστασι και εξήλθε ο μεγάλος θριαμβευτής της αναμετρήσεως αυτής. Διακριθέντες και μή δεν υπάρχουν. Όλοι έπαιξαν, όλοι προσέφεραν. Κι’ αυτός ακόμη ο Χιωτάκης που ήτανε με πυρετό, δεν υπεχώρησε. Έδωσε και την τελευταία του ικμάδα για την νίκη. Πώς λοιπόν να μη κερδίση ένα τέτοιο αγώνα ο Ροδιακός; Θα ήμασταν όμως άδικοι αν δεν σημειώναμε την απόδοσι του Μαλλιαράκη που ήτανε κάτι παραπάνω από άριστη. Ήτανε ο καλύτερος και από τους 22.

Και ο ΟΦΗ; Oι πληροφορίες τον έφερναν σαν μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς εδώ δεν έδειξε δείγματα καλού ποδοσφαίρου. Ίσως και η επιβολή του Ροδιακού από την αρχή του «έκοψε τα φτερά». Ίσως πάλι να μη ευρίσκετο σε φόρμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίση σκληρά τους αντιπάλους του. Είναι ασυμβίβαστο. Από τους παίκτες άρεσε περισσότερο ο τερματοφύλακας Γιδόπουλος για το θαυμάσιό του παιχνίδι. Ο Βεργίδης στο 11’ κτυπά αριστουργηματικά ένα κόρνερ και η μπάλλα καταλήγει στα δίκτυα του ΟΦΗ.

Ένα γκολ από τα σπάνια. Μετά δεκάλεπτο ο Γερμενής σουτάρει ισχυρά αποκρούει με πλονζόν ο Γιδόπουλος και ο επερχόμενος Μαστροβασίλης με μια βολίδα διπλασιάζει το σκορ. Στο 76’ ο Ζούνης ξεφεύγει από δύο αντιπάλους του, δίνει ωραία στο Ξίπα και εν συνεχεία αυτός πλασσάρει στον Γερμενή γράφοντας ο τελευταίος το 3-0. Εννέα λεπτά πριν λήξη ο αγών ο Καραβοκυριάκος σε σύγχυσι σημειώνει το μοναδικό γκολ του ΟΦΗ (3-1). Ο διαιτητής κ. Χαβέλας απέτυχε στον ρόλο του. Το ίδιο και οι επόπτες. Οι ομάδες έπαιξαν με τους παρακάτω:

ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Mαλλιάκας, Μερκουρίου, Βεργίδης, Μαλλιαράκης Ι., Παυλίδης, Χιωτάκης, Ξίπας, Γερμενής, Ζούνης, Ορ. Παυλίδης και Μαστροβασίλης.
ΟΦΗ: Γιδόπουλος, Ξενικάκης, Νταβέλης, Καρακυριάκος, Ηλιού, Πασπαράκης, Ξυλούρης, Βουζουνεράκης, Γκαβέρας, Παπουτσάκης και Στρατάκης.

ζαχ.-

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...