Εγκαινιάστηκε πρότυπος χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στη Χάλκη

Εγκαινιάστηκε πρότυπος χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στη Χάλκη

Εγκαινιάστηκε πρότυπος χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στη Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στο νησί της Χάλκης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρότυπου χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Οι Μπίλιες», το οποίο δημιουργήθηκε στο ακίνητο του Δήμου Χάλκης που αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Χαλκίτη Ιατρού Φαίδωνα Βασιλειάδη, με την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Axion Hellas.

Οι Μπίλιες αποτελούν έναν χώρο βασισμένο στην φιλοσοφία της Maria Montessori της Ιταλίδας Παιδαγωγού και Ψυχολόγου η οποία πρεσβεύει την ελευθερία της παιδικής προσωπικότητας και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους και στην φύση.

Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά αποφασίζουν με τι θέλουν να ασχοληθούν κάθε φορά. Αυτή η φιλοσοφία έχει ως στόχο τα παιδιά να νιώσουν κύριοι του εαυτού τους.Ο χώρος θα λειτουργεί δωρεάν τις απογευματινές ώρες για τα παιδιά που διαμένουν μόνιμα στο νησί της Χάλκης. Μπορεί να φιλοξενεί παιδιά διαφορετικών ηλικιών, επειδή τα παιδιά μαθαίνουν το ένα από το άλλο, έτσι οι μικρότεροι θαυμάζουν τους μεγαλύτερους, αντιγράφουν στοιχεία και ζητούν βοήθεια, οι μεγαλύτεροι αισθάνονται με αυτόν τον τρόπο ώριμοι καθώς αναγνωρίζονται οι ικανότητες τους και αναλαμβάνουν ευχαρίστως την ευθύνη των νεότερων.
Ο χώρος και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ώστε να συναντιούνται κάθε φορά παιδιά με διαφορά ηλικίας από δύο μέχρι τέσσερα έτη.


Η αίθουσα θυμίζει μικρό παιδικό σπιτάκι και τα υλικά είναι κυρίως προερχόμενα από την φύση, δηλαδή τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή κυρίως με ξύλινα παιχνίδια, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτά τακτοποιημένα ντουλάπια.

Τον χώρο επιμελήθηκε επιστημονικά η κα. Ιωάννα Κουφαλέξη – Βενιού, Νηπιαγωγός, M.Ed και φοιτήτρια Ψυχολογίας του WrexhamGlyndwrUniversity και η υλοποίηση αποτελεί ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας AxionHellas η οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα και πρόσφερε από καρδιάς όλα όσα χρειαζόταν το νησί και τα παιδιά της Χάλκης για να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο απογευματινό τους χρόνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Πατέρα, την κα. Ιωάννα Μαρτίνου και την κα. Μελίνα Τραυλού για την σύλληψη της οραματικής ιδέας και την άμεση υλοποίηση της.

Επίσηςένα μεγάλο ευχαριστώ στην σημερινή Πρόεδρο κα. ΣάντηΚορμά και τους συνεργάτες της στο Διοικητικό Συμβούλιο της AxionHellas οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα στους ακρίτες της Χάλκης.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Χάλκης: Ξεκίνησε η διαδικασία πρόσδεσης και αγκυροβόλησης της νέας πλωτής εξέδρας

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος