Η Ρόδια καλλιτέχνης Μ. Μανουκιάν επιλέχθηκε για το πρώτο Startup Forum

Η Ρόδια καλλιτέχνης Μ. Μανουκιάν επιλέχθηκε για το πρώτο Startup Forum

Η Ρόδια καλλιτέχνης Μ. Μανουκιάν επιλέχθηκε για το πρώτο Startup Forum

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1995 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδια καλλιτέχνης, Μαρία Μανουκιάν, επιλέχθηκε για το πρώτο Startup Forum του Aerowaves, στη δέκατη επετειακή διοργάνωση του Spring Forward που κάνει την Ελευσίνα χορευτικό επίκεντρο της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που στηρίζεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού, που είναι το Aerowaves, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια του, ενώ ο διευθυντής του (John Asford) δίνει τη σκυτάλη μετά από τόσα χρόνια στην επόμενη γενιά, όπως αναφέρει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός καλλιτεχνικός διευθυντής της «2023 Ελευσίνα», που φέρνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Ελευσίνα, ως γνωστόν, έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, και υποδέχεται 25 εντελώς διαφορετικές παραστάσεις σύγχρονου χορού από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Πάνω από 250 καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χορού δίνουν φέτος ραντεβού στην Ελευσίνα, για να πάρουν μέρος σ’ αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ, που υπερβαίνει διαχωρισμούς και σύνορα και ανάμεσα τους η Ρόδια καλλιτέχνης Μαρία Μανουκιάν.

Ιδρυτής και ψυχή του θεσμού είναι ο John Asford, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια στη διεύθυνση του ευρωπαϊκού δικτύου νέων χορογράφων Aerowaves. Το Spring Forward είναι το καλλιτεχνικό παιδί του, η διοργάνωση που παρουσιάζει κάθε χρόνο μια σειρά από νέα ταλέντα της ευρωπαϊκής χορευτικής σκηνής.

Για πρώτη φορά, μια ομάδα ανερχόμενων εκπροσώπων που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά του Aerowaves θα παραβρίσκεται στο φεστιβάλ. Συνολικά 11 οι επιλεγμένοι εκπρόσωποι από όλη την Ευρώπη εκ των οποίων 2 από Ελλάδα θα ξεναγηθούν στο φεστιβάλ από τέσσερις συνεργάτες του Aerowaves, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, παρακολουθώντας παραστάσεις, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις με κεντρικό άξονα την προβολή του συγχρόνου χορού σε όλη την Ευρώπη.

Η επιλογή της Ρόδιας χορεύτριας – χορογράφου και καλλιτεχνικής διευθύντριας του Dance Labortatory Rhodes έπειτα από την σύσταση της κας Βίκυς Μαρκοπούλου (η οποία έχει επιτελέσει διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Kalamata Dance Festival επί σειρά ετών) αποτελεί φόρο τιμής για την καλλιτέχνη η οποία επιλεγεί συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου.

Η ίδια αναφέρει πως η συμμέτοχη της στο νέο Startup Forum αποτελεί για εκείνη την ηθική ανταμοιβή ενώ παράλληλα ενισχύει τη γενικότερη αντίληψή της ότι η δημιουργία δεν γνωρίζει γεωγραφικούς περιορισμούς δηλώνει ευγνώμων που επιλέχθηκε να παρευρίσκεται στην Ελευσίνα και συνεχίζει λέγοντας πως «είναι ώρα για νέες ιδέες ανταλλαγή, απόψεων και κυρίως καλλιτεχνικά ερεθίσματα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Χαίρομαι που η Ρόδος ανοίγει πόρτες, θα προσπαθώ όσο μπορώ να διοχετεύω ερεθίσματα στο νησί, ώστε να φτάσει η στιγμή που θα αποτελεί εξίσου έναν κορυφαίο πολιτιστικό πυρήνα».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας