Το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου στη Νορμανδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris

Το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου στη Νορμανδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris

Το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου στη Νορμανδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1052 ΦΟΡΕΣ

Τη Νορμανδία επισκέφθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 7 Μαΐου 2022, εκπαιδευτικοί και μαθητές από τη Στ’ και την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris «Δρόμοι προς την Ευρώπη, συνάντηση και συμπερίληψη μέσα από τον αθλητισμό».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Εθνική Ολυμπιακή επιτροπή και τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου γαλλικής γλώσσας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν. Αιγαίου κα Αγλαΐα Γαλανόπουλου. Συμμετέχουν συνολικά 10 σχολεία με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία.


Κατά την υλοποίηση της κινητικότητας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, επισκέφτηκαν το σχολείο των Γάλλων εταίρων Sainte- Marguerite d’ Elle και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Γάλλους μαθητές και να συμμετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.


Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία τοπικού ενδιαφέροντος. Πρώτος σταθμός, το Mont Saint-Michel, το οποίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια, η πόλη Arromanche γνωστή κατά την Απόβαση της Νορμανδίας για το τεχνητό λιμάνι που δημιουργήθηκε στις ακτές της και τέλος, η ιστορική πόλη Bayeux με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της.


Πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα, σειρά είχε και η γαλλική πρωτεύουσα. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τα βασικότερα μνημεία – αξιοθέατα του Παρισιού: την Αψίδα του Θριάμβου, τον πύργο του Άιφελ και το μουσείο του Λούβρου.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εξής εκπαιδευτικοί: Γεώργιος Ντέντας διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, Δήμητρα Μπαρτσώτα εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, Κυριακή Χατζηβάσιλα δασκάλα, Τσαμπίκα Μπότσαρη δασκάλα και Γεωργία Τρυφιάτη εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής.


Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικούο Σχολείου Παραδεισίου επέστρεψαν με εμπειρίες και εντυπώσεις που μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσαν να έχουν, ενώ τα παιδιά αναμένουν με ιδιαίτερη χαρά να υποδεχτούν τους Γάλλους μαθητές στο σχολείο τους, τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου