«Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ «Αβέρωφ» στα Δωδεκάνησα»

«Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ «Αβέρωφ» στα Δωδεκάνησα»

«Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ «Αβέρωφ» στα Δωδεκάνησα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος», αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόσκληση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου HJ-33, από τον Αντιπρόεδρο Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ και τ. Πρόεδρο του τμήματος κ. Αντώνη Γιαννικουρή, να παρουσιάσει το αφιέρωμά της «Το τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ «Αβέρωφ» στα Δωδεκάνησα», στη Σύμη και στη Ρόδο.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, το «Τελευταίο Ταξίδι» ταξίδεψε στη Σύμη, και παρουσιάστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύμης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ», για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-33 Ρόδου. Μετά την παρουσίαση του αφιερώματος, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της AΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, επέδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Γρύλλη αναμνηστική πλακέτα και ο κ. Παπαδόπουλος αναμνηστικό μετάλλιο της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος».


Την Κυριακή 15 Μαΐου, επετειακή ημερομηνία της άφιξης του Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Ρόδο το 1945, στον ωραίο χώρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης-Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και τη Δωδεκανησιακή Μέλισσα, το αφιέρωμα παρουσιάσθηκε και πάλι, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, του διοικητού της 95 ΑΔΤΕ, Υποστρατήγου κ. Βακεντή Δημητρίου, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοιάρχου κ. Βασ. Σελλά, του πρ. Δημάρχου Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σέργιου Αϊβάζη, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, επιδόθηκαν εκ μέρους του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου και της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος», αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια στους συνδιοργανωτές.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας