Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες στην άσφαλτο της Ρόδου: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας ο χθεσινός απολογισμός

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες στην άσφαλτο της Ρόδου: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας ο χθεσινός απολογισμός

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες στην άσφαλτο της Ρόδου: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας ο χθεσινός απολογισμός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6117 ΦΟΡΕΣ

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου

Δεν έχει τέλος ο θρήνος για την απώλεια συνανθρώπων μας στο νησί της Ρόδου.

Χθες λίγο μετά τις δέκα και τέταρτο το πρωί, ένα ακόμα άτομο, οδηγός δικύκλου, έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου κοντά στη διασταύρωση για Κιοτάρι.
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε 25χρονος που διαμένει στο Ασκληπειό, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος.
Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τον άτυχο οδηγό στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου οι γιατροί βεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σε διψήφιο αριθμό καθημερινά πλέον τα τροχαία ατυχήματα
Στο νοσοκομείο της Ρόδου, στα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού μας, σε καθημερινή βάση μεταφέρονται περισσότερα από 10 άτομα (κατά μέσο όρο) οι οποίοι τραυματίζονται σε αντίστοιχα τροχαία ατυχήματα. Ο αριθμός θεωρείται εξαιρετικά μεγάλος, καθώς δεν βρισκόμαστε ακόμη στην κορύφωση της τουριστικής μας σεζόν και άρα θα πρέπει με βάση τα στατιστικά στοιχεία και των προηγούμενων ετών να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων μέσα στους επόμενους μήνες.


Χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί στο νοσοκομείο της Ρόδου διακομίστηκε οδηγός δικύκλου, το όχημα του οποίου συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο στον περιφερειακό δρόμο του Ζέφυρου, εκεί όπου εδώ και πολλούς μήνες οι φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονται εκτός λειτουργίας.


Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Τροχαίας Ρόδου για να καταγράψει τα δεδομένα και να αναζητήσει τα ακριβή αίτια του νέου ατυχήματος που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή ενός ακόμα συμπολίτη μας.

Θερίζουν τα θανατηφόρα τροχαία στα νησιά μας
Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο των νησιών μας, συνολικά 7 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέα παιδιά ηλικίας από 17 έως 24 ετών.
- Στις 26 Ιανουαρίου 2022 2 νεαροί ηλικίας 18 και 19 ετών στο νησί της Κω.
- Στις 13 Φεβρουαρίου ο 52χρονος Γ. Γρηγορόπουλος από τον Αρχάγγελο, όταν το όχημα, το οποίο οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε γκρεμό ύψους 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
- Στις 23 Απριλίου ο Αντώνης Λάσκαρης του Δαμιανού από τον Θεολόγο, 24 μόλις ετών, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε ανάμεσα σε Αφάντου και Λαδικό.
- Στις 28 Απριλίου ένας 50χρονος στο νησί της Κω.
- Στις 2 Μαΐου ο Σωτήρης Κεφάλας του Μιχαήλ από τη Σορωνή, σε ηλικία μόλις 19 ετών όταν το όχημα, στο οποίο επέβαινε, βγήκε εκτός δρόμου στη διαδρομή από Άγιο Σουλά προς Σορωνή.
Στις 25 Απριλίου ένας 33χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να εισέλθει με το δίκυκλό του επί της Ρόδου- Λίνδου και συγκρούστηκε με ταξί.
Στις 4 Ιουνίου, ένας 25χρονος , οδηγός δικύκλου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Ρόδο, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων