Απέπλευσε το «Σαμψών» μετά τις εκσκαφές στο Μανδράκι για τον σταθμό θαλαμηγών

Απέπλευσε το «Σαμψών» μετά τις εκσκαφές στο Μανδράκι για τον σταθμό θαλαμηγών

Απέπλευσε το «Σαμψών» μετά τις εκσκαφές στο Μανδράκι για τον σταθμό θαλαμηγών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 10 Ιουνίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3349

Εσημειώθησαν

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΒΡΑΧΩΝ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΑ «ΨΥΧΡΑ ΝΕΡΑ»
Δυσχεραίνεται η συγκοινωνία

Κατολισθήσεις βράχων εσημειωθήσαν επί του καταστρώματος κι όπως παρά το 34ον χιλιόμετρον της δημοσίας οδού Ρόδου Λίνδου (Ψυχρά Νερά). Κατόπιν τούτου η συγκοινωνία πραγματοποιήται μετά δυσκολίας και υπάρχει κίνδυνος να κατολισθήσουν και έτεροι βράχοι.
Υπό της αρμοδίας υπηρεσίας ενεργούνται τα δέοντα.

Απέπλευσε το «Σαμψών» περατώσαν τας εκσκαφάς
Απέπλευσε χθες την πρωίαν εκ Ρόδου το πλωτόν συνεργείον «Σαμψών» μετά τριήμερον παραμονήν εις τον χώρον Μανδρακίου όπου επραγματοποίησε τας εκσκαφάς διά την θεμελίωσν του νέου έργου της προκυμαίας του Σταθμού θαλαμηγών. Εντός των ημερών θα αρχίση η κατασκευή των εκ τσιμέντου κυβολίθων οι οποίοι θα ποντιθούν διά την ευθυγράμμισιν της προκυμαίας.

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ
Διά κοινής αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Συντονισμού ορίζεται ότι τα έργα υδρεύσεως βασικής σημασίας θα τυγχάνουν προτεραιότητος και θα εντάσσονται εις το πρόγραμμα εκτελέσεως κοινωφελών έργων.
Προς τούτο θα λαμβάνεται υπ’ όψιν και η γνωμάτευσις των κατά τόπους υγειονομικών κέντρων, προκειμένου να καταρτισθούν τα προγράμματα.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΤΟΥΣ ΑΙ ΕΞΑΓΩΓΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως η επιτυχία της καλλιεργείας φράουλας εις Ρόδον προιωνίζει επέκτασιν και βελτίωσιν της παραγωγής του προϊόντος. Εφέτος αι παραχθείσαι ποσότητες απερροφήθησαν εις την αγοράν της Ρόδου με τιμάς λίαν ικανοποιητικάς. Από του προσεχούς έτους και υπό ωρισμένας προϋποθέσεις θα είναι ως ελπίζεται δυνατή η εξαγωγή φράουλας εις το εξωτερικόν.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Οι ηθοποιοί του κινηματογράφου Ελίζαμπεθ Ταίηλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Τζίνα Λολομπριγκίτα και Κλαούντια Καρτινάλε θα επισκεφθούν την Ρόδον κατά την διάρκειαν του Ιουλίου, μετέχοντες κρουαζιέρας ανά το Αιγαίον. Ούτοι προσεκλήθησαν υπό του ΕΟΤ εις την εναρκτήριον παράστασιν του Φεστιβάλ Επιδραύρου, θα επωφεληθούν δε διά μιάν κρουαζιέραν εις τας νήσους του Αιγαίου.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΗ Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΝ
Προχθές εις την κοινότητα Απολακκιάς επραγματοποιήθη, παρουσία του προϊσταμένουν γεωργικών εφαρμογών κ. Ανδριωτάκη και του γεωπόνου εφαρμογών της περιφερείας, συγκέντρωσις των γεωργών με θέμα τον αναδασμόν. Κατ’ αυτήν απεφασίσθη η διεξαγωγή σχετικώς ερεύνης εκ της οποίας θα εξαχθούν τα αφορώντα τον αναδασμόν συμπεράσματα. Υπολογίζεται ότι ο αναδασμός θα λήξη εντός μηνός. Συμφώνως προς το σχέδιον της ερεύνης η όλη γεωργική περιοχή διεχωρίσθη εις 4 τομείς και έκαστος των ιδιοκτητών θα δηλώση τα προς αναδασμόν ή μη αγροτεμάχια.

ΑΦΙΞΕΙΣ
Αφίχθη χθες εις Ρόδον ο κ. Διονύσιος Φλάμπουρας, διευθυντής του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος Γκραντ Οτέλ. Ο κ. Φλάμπουρας θα ασχοληθή με τα προβλήματα της οργανώσεως και λειτουργίας του ξενοδοχείου εν όψει της προσεχούς ενάρξεως των εργασιών αυτών.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο κ. ΤΑΓΑΡΗΣ
Ως πληροφορούμεθα σήμερον επιστρέφει εκ Καλύμνου ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Δωδεκανήσου συνταγματάρχης κ. Τάγαρης όστις είχε μεταβή προς αποχαιρετισμόν των εκεί υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...