"Κούρεμα" χρεών συμπολίτισσάς μας από 200.000 σε 33.000 ευρώ

"Κούρεμα" χρεών συμπολίτισσάς μας από 200.000 σε 33.000 ευρώ

"Κούρεμα" χρεών συμπολίτισσάς μας από 200.000 σε 33.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1781 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο

Γενναίο «κούρεμα» των χρεών της που ανέρχονταν σε περίπου 200.000 ευρώ, πέτυχε με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, 65χρονη συμπολίτισσα μας, η οποία θα καταβάλλει τελικά 33.000 ευρώ!

Η απόφαση (με αριθμό 119/2022) εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου, στο οποίο προσέφυγε η συμπολίτισσα μας δια του δικηγόρου της, κ. Μιχάλη Τεχνίτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η 65χρονη συμπατριώτισσα μας είναι άνεργη, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με την υγεία της τα τελευταία χρόνια. Η συνολική οφειλή της προέρχεται από στεγαστικό δάνειο σε Τράπεζα, που κατά την υποβολή της αίτησης της τον Μάρτιο του 2013, ανερχόταν συνολικά και για την Τράπεζα στο ποσό των 177.000 ευρώ, το οποίο με τους τόκους, τους ανατοκισμούς και λοιπά έξοδα σήμερα ξεπερνούσε πλέον και τις 200.000 ευρώ.

Η εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου «κούρεψε» το παραπάνω ποσό σε 32.939,56 ευρώ, προσδιορίζοντας μηνιαίες καταβολές στην αιτούσα 137,24 ευρώ, για διάστημα είκοσι (20) χρόνων, άλλως για 240 μήνες. Με την ίδια απόφαση προστατεύεται από την εκποίηση εκτός από το σπίτι της, ένα διώροφο διαμέρισμα με αποθήκη, και κάθε άλλο περιουσιακό της στοιχείο κινητό ή ακίνητο.

Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι η αιτούσα μετέβη από μια κατάσταση δυνατότητας αποπληρωμής του δανείου της στο οποίο συμβλήθηκε, σε μια κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του, λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών της ζωής της και της οικογένειας της, καθώς επίσης και των σοβαρών προβλημάτων υγείας της που εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκαν.

Έτσι, κατέστη αδύνατη η εξυπηρέτηση των οφειλών της, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το μηνιαίο εισόδημα της για την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της. Η δε αδυναμία αυτή της 65χρονης, έκρινε η παραπάνω απόφαση, ότι δεν οφείλεται σε δόλο της, καθόσον το στεγαστικό της δάνειο το έλαβε το 2004, όταν εργαζόταν και το οικογενειακό της εισόδημα ήταν πολύ πιο αυξημένο. Τέλος, έκρινε η απόφαση ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της αιτούσας και της οικογένειας της αποκλείεται να βελτιωθεί, λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου