Τριήμερο συνέδριο στην Κάρπαθο

Τριήμερο συνέδριο στην Κάρπαθο

Τριήμερο συνέδριο στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Με θέμα «Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία - Μικρασιατική Καταστροφή» και τη συμμετοχή του ακαδημαϊκού, Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου, Κυρίου Αμβροσίου, το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Τριήμερο Συνέδριο στην Κάρπαθο, με θέμα «Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία – Μικρασιατική Καταστροφή», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγική εκείνη περίοδο (1922).

Το Συνέδριο θα γίνει σε τρία χωριά της Καρπάθου, όπου υπάρχουν Παραρτήματα του Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη Συνεδρία θα γίνει στο Απέρι, την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, η δεύτερη στις Μενετές, το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 και η τρίτη Συνεδρία στην Όλυμπο, την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022. Και οι τρεις Συνεδρίες θα αρχίζουν στις 7 το απόγευμα.

Στην οργάνωση του Συνεδρίου συνεργάζονται ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομόνοια» Απερίου και οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Μενετών και Ολύμπου Καρπάθου.

Στο Συνέδριο θα παραστούν ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης και η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Κωνσταντουδάκη.

Στους Συνέδρους που θα κάνουν σχετικές ανακοινώσεις περιλαμβάνονται και οι συμπατριώτες μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, διευθυντής του Ινστιτούτου και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς, πρόεδρος του κεντρικού παραρτήματος του Ινστιτούτου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου, Μιχαήλ Χανιώτης, καθηγητής φιλολογίας και πρώην δήμαρχος και έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Εμμανουήλ Κασσώτης, καθηγητής, Γιάννης Τσέρκης, εκπαιδευτικός – αγιογράφος, Ευμορφία Διακογεωργίου, εκπαιδευτικός – λαογράφος, Μιλτιάδης Μαντινάος, καθηγητής μουσικής, Μαριγούλα Κρητσιώτη, λαογράφος, Ρούλα Κατωγυρίτη, λογοπαθολόγος, Καλλιόπη Χατζηκωστή, τέως υπάλληλος ΟΤΕ Καρπάθου και Μαρία Ανδριανοπούλου, οικονομολόγος.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού