Πρόστιμο στον δήμο Χάλκης επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πρόστιμο στον δήμο Χάλκης επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πρόστιμο στον δήμο Χάλκης επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1044 ΦΟΡΕΣ

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε στον δήμο Χάλκης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, για χωματερή που λειτουργεί στο νησί, ύστερα από καταγγελία που έγινε.

Στη σχετική επιστολή της Πυροσβεστικής αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια ανωτέρω (α) σχετικής σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 21/06/2022 αξιωματικός της Υπηρεσίας μας μετέβη στη νήσο Χάλκης προς εξέτασή της. Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη χώρου ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, άχρηστων ή ογκωδών αντικειμένων εντός βραχώδους πετρώδους έκτασης.

Στην εν λόγω έκταση δεν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφάλειας όπως απαιτούνται από το άρθρο 8 της υπηρεσιών και περιβάλλοντος του δήμου Χάλκης όπως ορίζει η (γ) σχετική, (β) σχετικής και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο στην αντιδήμαρχο τεχνικών.

Επιπρόσθετα, η δημοτική αρχή του Δ. Χάλκης θα πρέπει να προβεί στη λήψη όλων των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας που προβλέπονται από την (γ) σχετική για τους χώρους αρμοδιότητάς της.

Ο διοικητής
Νικήτας Ε. Βενιός
Πύραρχος Γ.Κ.».

Ανακοίνωση της μειοψηφίας
Για το θέμα, σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μ. Σταματιάδης, αναφέρει τα εξής: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, είναι η πρώτη δημόσια υπηρεσία που ευαισθητοποιήθηκε από τις ανακοινώσεις και αναρτήσεις μας, για την ελεεινή κατάσταση που έχει συμβεί, από τις πολλαπλές χωματερές που έχει παράνομα δημιουργήσει ο δήμαρχος και η τωρινή δημοτική του αρχή και τις εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών, που έχει συσσωρεύσει στον χώρο της δήθεν ανακύκλωσης, δημιουργώντας μία μεγάλη περιβαντολλογική ζημιά για το νησί μας και ένα σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, μετά από αυτοψία που έκανε προ λίγων ημερών αρμόδιος αξιωματικός της, επέβαλε πρόστιμο 3000 €, στην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χάλκης, ως καθ´ ύλην αρμόδια για τις παρανομίες που διαπιστώθηκαν.

Πάντως, ελπίζουμε ο δήμαρχος Χάλκης, να δείξει την δέουσα ευαισθησία, ώστε να πληρώσει ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου που επιβλήθηκε στην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, διότι θεωρούμε άδικο να το επωμιστεί ολόκληρο η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε, πως όλη αυτή η τεράστια οικολογική ζημιά που έχει συμβεί με τα σκουπίδια της Χάλκης, δεν είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, αλλά κυρίαρχα του δημάρχου, ο οποίος παρακολουθεί ατάραχος, όλα αυτά τα δύο χρόνια να συσσωρεύονται με δική του ευθύνη οι εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να κάνει το παραμικρό, για να αντιμετωπίσει με σύννομες ενέργειες το τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε στο νησί μας, υποδεικνύοντας χωρίς ντροπή τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου ως υπεύθυνους, ενώ όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, η κυρίαρχη ευθύνη είναι δική του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε το συγκεκριμένο ανοσιούργημα, καλώντας τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες να βοηθήσουν, πιέζοντας τον δήμαρχο και την δημοτική του αρχή, να κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, και να καθαρίσουν οι επιβλαβείς και καταστροφικές για το νησί χωματερές που δημιούργησε, διότι αν δεν το κάνουμε εμείς, λόγω της ανικανότητας και της διαρκούς προσπάθειας συγκάλυψης των προβλημάτων από την τωρινή δημοτική αρχή, δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ.

Ούτε η συγκάλυψη, ούτε οι κούφιες αναρτήσεις και τα παχιά λόγια του δημάρχου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λύνουν τα προβλήματα.

Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις, που δυστυχώς δημοτικές αρχές με λίγες γνώσεις, πενιχρές εμπειρίες και χαμηλή περιβαντολλογική συνείδηση, δεν μπορούν να δώσουν.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης