«Μαγική» Επι...κοινωνία από τις Σχολές Χορού «Μαρί Γκίκα»

«Μαγική» Επι...κοινωνία από τις Σχολές Χορού «Μαρί Γκίκα»

«Μαγική» Επι...κοινωνία από τις Σχολές Χορού «Μαρί Γκίκα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1058 ΦΟΡΕΣ

Δύο πραγματικά «μαγικές» βραδιές έζησαν στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» 28 και 29 Ιουνίου όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη χορευτική παράσταση των Σχολών χορού «Μαρί Γκίκα». Μία παράσταση πραγματικά ξεχωριστή όχι μόνο για τη θεματολογία της αλλά και για το υψηλότατο επίπεδο τεχνικής και χορογραφιών που με πολλή αγάπη και ταλέντο ετοίμασε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολών.

Οι Σχολές «Μαρί Γκίκα» έχουν συνηθίσει πάντα το κοινό σε ποιοτικές παραστάσεις όμως η φετινή ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τη θεματολογία, την άψογη τεχνική ακόμα και από τις τρίχρονες μαθήτριες που στάθηκαν ισάξια μόνες τους στη σκηνή χωρίς βοήθεια δασκάλας αλλά και για τον συγχρονισμό, τα υπέροχα κοστούμια και τα προσεγμένα σκηνικά.

Η Ευαγγελία Ξάνθη, κόρη της Μαρί Γκίκα με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρνοντας νέο «αέρα» αναδεικνύεται άξιος συνεχιστής του έργου που 38 χρόνια τώρα προσφέρουν οι Σχολές στο νησί μας. Μαζί με τις άξιες καθηγήτριες Καίτη Ζουρούδη, Σταματία Φυστικάκη, Βίκυ Γκόνου, Χαρούλα Φλεβάρη και τον καθηγητή Αριστοτέλη Ζαφειρόπουλο, «κέντησαν» πραγματικά στη σκηνή της τάφρου σ’ έναν καμβά που θα ζήλευαν επαγγελματικές ομάδες.

Το θέμα «Επι...Κοινωνία» επίκαιρο παρά ποτέ, ανέδειξε εκτός από την εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας στις μέρες μας, σοβαρά κοινωνικά θέματα και πέρασε διδάγματα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι αλκοολικοί, οι άστεγοι κι οι τοξικοεξαρτημένοι καθώς και για την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό η χορογραφία «Κοινωνία Ξεχωριστών» από τις πέντε καθηγήτριες των Σχολών που απέδωσαν συγκλονιστικά ανθρώπους ΑΜΕΑ και έκαναν το κοινό να ριγήσει από συγκίνηση.
Στους δημιουργούς καθηγητές μαθητές και μαθήτριες αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ για την έμπνευση και πραγματοποίηση μιας παράστασης που ανεβάζει τον πήχη του χορού στο νησί μας και προάγει τον πολιτισμό.

Βασικοί συντελεστές της παράστασης:
Επιλογή θέματος: Ευαγγελία Ξάνθη
Επιλογή μουσικής και γενική επιμέλεια: Μαρί Γκίκα και Ευαγγελία Ξάνθη
Χορογραφίες: Ευαγγελία Ξάνθη, Σταματία Φυστικάκη, Καίτη Ζουρούδη, Βίκυ Γκόνου και Μαρί Γκίκα.
Χορογραφίες Latin: Χαρούλα Φλεβάρη, Σταματία Φυστικάκη
Σχεδιασμός σκηνικών: Ευαγγελία Ξάνθη
Έκτακτη εμφάνιση: Κων/νος Χαρλαύτης.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου