Περιστατικά βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους της Ρόδου

Περιστατικά βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους της Ρόδου

Περιστατικά βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3007 ΦΟΡΕΣ

Περιστατικά βανδαλισμών καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε κοινόχρηστα σημεία του κέντρου της πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα. Μάνθα Ζιώγου, άγνωστοι βανδάλισαν για δεύτερη φορά το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που είχε στολιστεί με λουλούδια στο πάρκο φιλικής εταιρίας ενώ την ίδια ώρα παρόμοια περιστατικά καταγράφονται και στα νέα αποδυτήρια που τοποθετούνται στην κεντρική παραλία της πόλης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η κα. Ζιώγου αναφέρει:
«Με μεγάλη θλίψη διαπίστωσα ότι για δεύτερη φορά βανδαλίστηκε το αυτοκίνητο που έχει τοποθετηθεί στο πάρκο Φιλικής Εταιρείας!

Να υπενθυμίσουμε ότι το όχημα τοποθετήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διακοσμήθηκε με δεκάδες καλοπιστικά λουλούδια που μας διέθεσε η υπηρεσία πρασίνου του δήμου μας και ζωγραφίστηκε με τα χεράκια των παιδιών των ειδικών σχολείων της πόλης μας!

Την επόμενη μέρα της δράσης είχαν λεηλατησει τα πάντα ...λίγες μέρες αργότερα φρόντισα προσωπικά να αγοράσω νέα φυτά όπου και φυτεύτηκαν από την υπηρεσία πρασίνου όπου έμειναν ελάχιστες μέρες καθώς αφαίρεσαν τα πάντα μαζί και το φυτόχωμα!

Το πλάνο ήταν να δημιουργηθεί ένα όμορφο corner στο συγκεκριμένο πάρκο για τους συμπολίτες μας αλλά και για τους επισκέπτες μας που ήδη τραβούσαν φωτογραφίες μπροστά από το ιδιαίτερο κουφάρι αυτοκινήτου! Δυστυχώς η συμπεριφορά κάποιων αναστέλλει τις προθέσεις και τα σχέδια μας!

Από το πάρκο, στην παραλία... σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή των νέων πυργίσκων ντους/αποδυτηρίων στην κεντρική παραλία, οι εργάτες κατασκευαστές δίνουν μάχη με τον χρόνο παράδοσης κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες... κάποιοι πολίτες δυστυχώς φροντίζουν να χρησιμοποιούν τις κατασκευές ως τουαλέτες, ως υπνοδωμάτια... ο νοών νοείτω... και να τις μετατρέπουν σε εστίες μόλυνσης πριν παραδοθούν καλά καλά στο κοινό!

Δύο φορές μέχρι στιγμής καθαρίστριες από ιδιώτη φρόντισαν για την ευταξία των χώρων!
Απορώ, αν εμείς οι ίδιοι δεν φροντίσουμε για την εικόνα της πόλης μας, ποιός θα το κάνει;
Η εικόνα της πόλης είναι ένα στοίχημα συλλογικής δουλειάς δεν αφορά μόνο την τοπική αυτοδιοίκηση ή μόνο τους πολίτες, είναι ένα συνονθύλευμα μαζικής προσπάθειας!

Ας μην πούμε για τους άδειους κάδους σκουπιδιών με τις μαύρες σακούλες απ έξω, ας μην πούμε για τα σκουπίδια στην παραλία, ας μην πούμε για τα παρτέρια λουλουδιών που κάθε βδομάδα λείπουν δεκάδες φυτά!
Σας παρακαλώ αγαπήστε την πόλη μας, αποτρέψετε τους βανδαλισμούς όπου τους αντιληφθείτε, ας φροντίσουμε όλοι μαζί για την ευταξία της!».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών