Σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης στην πλατεία δημαρχείου από σήμερα το πρωί

Σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης στην πλατεία δημαρχείου από σήμερα το πρωί

Σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης στην πλατεία δημαρχείου από σήμερα το πρωί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2279 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος κος Στράτος Καρίκης

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το πρωί το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης από τις 7 και μισή έως τις 10 το πρωί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας, την Πλατεία Δημαρχείου.Την κανονιστική διάταξη που αφορά στην ουσία τη μερική εφαρμογή παλαιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου(2009), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης υπέγραψε ο Στράτος Καρίκης.

Σε μήνυμά του αναφέρει:"Ολοι εμείς οι Ροδίτες και οι επισκέπτες μας, έχουμε πλέον ένα χώρο, που μπορούμε μετά τις 10 το πρωί να σταθμεύσουμε για μία σύντομη επίσκεψη μας στο κέντρο ! Ευχαριστούμε την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για την πολύτιμη συνδρομή της και σ αυτόν τον τομέα !"

Από σήμερα 6 Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της δημοτικής αρχής να απαγορεύσει τη στάση και τη στάθμευση κάθε οχήματος στην πλατεία δημαρχείου για τις ώρες από 07.30 έως και 10.00 τις μέρες από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.

Η δημοτική αρχή επαναφέρει εν μέρει εκείνη την απόφαση καθώς θα κλείσει ο χώρος στάθμευσης των τριών διαζωμάτων που βρίσκονται μπροστά από το δημαρχείο, και όχι και άλλων παρακείμενων δρόμων ώστε να εξασφαλιστούν 70 θέσεις για να διευκολυνθούν κάτοικοι και τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το κέντρο κυρίως για αγορές και σήμερα δεν μπορούν.
«Είναι γνωστό ότι η Ρόδος τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένες υποδομές που αφορούν το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση και ειδικά το καλοκαίρι ξέρουμε ότι είναι ανεπαρκείς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο του ροδίτη όσο και του επισκέπτη μας ειδικά φέτος που προβλέπουμε νέο ρεκόρ.

Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε ότι με βάση τις υπάρχουσες υποδομές το κέντρο μας κλείνει από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση για κατοίκους και τουρίστες περίπου στις 10 με 10.30. Από εκεί και μετά η κατάσταση είναι ασφυκτική.
Όποιος και να κατέβει στο κέντρο μετά από εκείνη την ώρα δε βρίσκει θέσεις στάθμευσης για να παρκάρει. Αυτό για τον εμπορικό μας κόσμο είναι μία πολύ μεγάλη ζημιά. Η πραγματικότητα δείχνει, ότι οι χώροι αυτοί δεσμεύονται από το πρωί κυρίως από καταστηματάρχες, εργαζόμενους στο κέντρο, και γενικότερα από ανθρώπους που δουλεύουν από το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι . Εμείς θέλουμε να δώσουμε λύσεις αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» δήλωσε πρόσφατα ο κ. Καρίκης για το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών