Η απειλή της λειψυδρίας στη Ρόδο το 1962

Η απειλή της λειψυδρίας στη Ρόδο το 1962

Η απειλή της λειψυδρίας στη Ρόδο το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 10 Ιουλίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3373

ΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Η ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΩΝ
Προειδοποιήθησαν οι ξενοδόχοι εν σχέσει προς πιθανήν διακοπήν υδροδοτήσεως

H Ρόδος απειλείται από λειψυδρίαν κατά δήλωσιν εκπροσώπου του Δήμου εάν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα διά την ηλεκτροδότησιν του αντλιοστασίου της γεωτρήσεως Ροδινιού. Σχετικώς απεστάλη υπό του Δήμου Ρόδου τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν, με κοινοποίησιν προς το Υπουργείον Προεδρείας, προς τον Υπουργόν Εμπορ. Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην, προς τον Νομάρχην κ. Ιωάννου και προς τους διευθυντάς των ξενοδοχείων. Διά του τηλεγραφήματος τονίζεται ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία απηγόρευσεν εις την ΔΕΗ την τοποθέτησιν δικτύου προς την γεώτρησιν διότι ο χώρος είναι αρχαιολογικός ούτω δε αι εργασίαι ανεστάλησαν. Εν των μεταξύ η στάθμη των δεξαμενών του ΕΦΦΥΡ εις Άγιον Ιωάννην έχει κατέλθει επικινδύνως, λόγω των ηυξημένων αναγκών καταναλώσεως ύδατος, συνεπεία της ζωηράς τουριστικής κινήσεως - υπάρχει δε ενδεχόμενον να ανασταλή η παροχή εις ξενοδοχεία και να εφαρμοσθή η εκ περιτροπής υδροτότησις των κατοίωκν εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Σημειωτέον ότι διά της λειτουργίας του αντλιοστασίου εις Ροδίνι, θα καταστή δυνατή η παροχή μεγάλων ποσοτήτων ύδατος ανά εικοσιτετράωρον.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 118 ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΞ Η.Π.Α. ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Σήμερον την 7ην εσπερινήν αφικνούνται αεροπορικώς εις Ρόδον, προερχόμενοι εκ Νέας Υόρκης 118 ομογενείς μέλη του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», οι οποίοι θα πραγματοποίησουν το Β’ Προσκύνημα εις την γενέτειράν των. Τους ομογενείς θα υποδεχθούν εις το αεροδρόμιον ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι των αρχών και αντιπροσωπεία οργανώσεων, εν συνεχεία δε, άπαντες θα κατευθυνούν εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας εις Κρεμαστήν όπου θα τελεσθή δοξολογία και ακολούθως θα κατέλθουν εις την πόλιν, όπου ο Δήμος θα δώση δεξίωσιν.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών το προσεχές Σάββατον κατόπιν συνεννοήσεως μετά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη θα αφιχθή εις Ρόδον και ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Βρανόπουλος.
Οι δύο Υπουργοί θα εξετάσουν επιτοπίως τα θέματα των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν ζητήσει διευκολύνσεις από το ΤΣΑ και λήψιν διαφόρων άλλων μέτρων προς προστασίαν των.

ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΞ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΙΣ ΛΙΒΑΝΟΝ
Eπανήλθε προχθές την εσπέραν αεροπορικώς εκ Βυρυττού, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, μετά τριήμερον παραμονήν εις Λίβανον. Ο κ. Νομάρχης επωφελήθη της εις Λίβανον παραμονής του διά να επισκεφθή έργα προόδου ανά την χώραν καθώς και αρχαιολογικά μνημεία. Η επίσκεψις του κ. Νομάρχου εις Βηρυττόν εγένετο επί τη ευκαιρία εκδρομής Ροδίων.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Δεκαπέντε κατάπλοι τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκειαν της εβδομάδας εις Ρόδον. Χθες κατέπλευσε το «Αθήναι».
Εξ άλλου αναμένονται σήμερον το «Στέλβιο», την Τετάρτην «Αιγαίον», «Σεμίραμις», «Ελλάς» και «Αδριατική», την Πέμπτην το «Μεσσάπια», την Παρασκευήν τα «Ερμής» και «Δήλος», το Σάββατον τα «Γεντίστβο», και «Ρομάντικα» και «Κρήτη» και την Κυριακήν τα «Ερότρια», «Στέλλα Μάρις» και «Πήγασος».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!