Ανοικτή επιστολή προς τον πάπα της Ρώμης-Βατικανό-Ιταλία

Ανοικτή επιστολή προς τον πάπα της Ρώμης-Βατικανό-Ιταλία

Ανοικτή επιστολή προς τον πάπα της Ρώμης-Βατικανό-Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Θεοφάνης Μπογιάννος ο Ρόδιος*
Συγγραφέας – Ξεναγός

ΑΓΙΟΤΑΤΕ Πατέρα της Ρώμης και Αρχηγέ της Δυτικής Χριστιανοσύνης. Είμαι ένας Ρόδιος συγγραφέας που σας γράφω με σεβασμό και τιμή προς το πρόσωπό Σας.

Σας παρακαλώ θερμά, αγιότατε Πατέρα, να μελετήσετε ολοψύχως το δίκαιο αίτημά μου που είναι αίτημα και ευχή όλων των Ροδίων Ελλήνων που υπηρετούν την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη επί 3.000 συναπτά έτη, τον άγιο αυτό λαό και ευλογημένο νησάκι μας, το μυροβόλο και σμαραγδένιο: τη Ρόδο μας!
Ο λαός αυτός Άγιε πατέρα, υπηρετεί το ωραίο και τη φιλοσοφία, το κάλλος και τα Ιδανικά του κόσμου, επί τριάντα αιώνες, με αγάπη, σοφία με συνέπεια και σύνεση.

Σας είναι γνωστή η Τέχνη και το ανυπέρβλητο ψυχικό και ηθικό μεγαλείο του αρχαίου Έλληνα Ρόδιου.
Ο αρχαίος Έλληνας, την ανθρωπιά και το ήθος, την πολιτική, τη δημοκρατία και τα ιδεώδη του κόσμου, μέχρι το Θρόνο του Θεού τα ύψωσε, όπως λένε οι αρχαίοι ποιητές, συγγραφείς, επιστήμονες και σύγχρονοι Ρόδιοι ροδολάτρες ποιητές…
Πολλά έργα – αριστουργήματα των Ελλήνων – έχουν χαθεί στο πέρασμα των αιώνων και των εχθρών της Αγίας Γης της Ρόδου μας. Πολλά βρίσκονται στα Μουσεία της Ευρώπης και σε Ιδιωτικές Συλλογές.

Ενα όμως αριστούργημα των Ροδίων Ελλήνων πατέρων μου, και μάλιστα παγκοσμίου Κάλλους και φήμης, το άγαλμα του Λαοκόοντα βρίσκεται στο Βατικανό ξενιτεμένο επί εκατοντάδες χρόνια… ΑνήκειΙ πνευματικά και πολιτιστικά, εθνικά και Ελληνικά στον υψιπέτη Ελληνισμό και στη ροδιακή Τέχνη.

Επικαλούμεθα την Αγιότητά Σας, ώστε το αριστουργηματικό αυτό έργο, έργο Ροδίων καλλιτεχνών του πρώτου αιώνα π.Χ., να επιστρέψει στη γενέτειρα του Ρόδο, την πόλη, το νησί και στη Χώρα όπου είδε το φως του Κόσμου μας.

Είναι έργο τριών Ροδίων μεγάλων καλλιτεχνών: Του Αγησάνδρου, του Πολυδώρου και του Αθηνόδωρου, που σμίλεψαν την Τέχνη, το πάθος, την ανθρωπιά, το κάλλος, τον ελληνισμό, τα παγκόσμια ιδανικά φιλίας και ισονομίας, στο ανυπέρβλητο αυτό αριστούργημα, ακριβώς 21 χρόνια πριν ανατείλει το Άστρο της Βηθλεέμ…

Σας γράφω Ελληνιστί, στη γλώσσα που ομιλούν οι Έλληνες, οι Θεοί και οι Αγχίθεοι της Γης!
Σας παρακαλώ, άγιε Πατέρα, όπως και όλοι οι Ρόδιοι Έλληνες, να μας επιστρέψετε αυτό το αριστούργημα που είναι έργο Ροδίων Ελλήνων, καύχημα και αγλάισμα όλης της Ελλάδος και του κόσμου μας.

Εσείς πιστεύετε στη δικαιοσύνη και στην συνεργασία των λαών όλου του κόσμου.
Στο ωραίο και στο αληθινό. Θα πράξετε έργο σοφίας και δικαιοσύνης, αν μας επιστρέψετε αυτό, το δικό μας άγαλμα, που είναι έμπνευση και Ιδέα του αρχαίου ελληνικού κόσμου μας.
Αν και τα έργα των Ελλήνων είναι Κόσμημα όπου βρεθούν, μιλούν τη γλώσσα και την τέχνη την ελληνική, είναι δίκαιον και πρέπον το άγαλμα του Λαοκόοντα να επιστρέψει στην πατρίδα του Ρόδο, στο Μουσείο της Ρόδου, όπου είναι η φυσική και δίκαιη θέση του.

Ασφαλώς πιστεύετε στην τέχνη και στην φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων πατέρων μου. Όλη η Οικουμένη πιστεύει στην Ελλάδα και στα όσα πρόσφερε για το καλό των ανθρώπων, των λαών και των πολιτισμών της Υφηλίου. Ασφαλώς πιστεύετε πως τα έργα του Πολιτισμού: αγάλματα, νομίσματα, κεραμικά, βωμοί και όλα τα μεγάλα έργα του ανθρώπινου νου, ανήκουν στους λαούς και στους Τόπους που το δημιούργησαν!
Θα περιμένουμε την θετική και έγκαιρη απάντησή Σας, άγιε Πατέρα, στο Δίκαιο Αίτημά μας που το υπογράφουν ψυχικά, όλοι οι Έλληνες και όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι.

Θα περιμένουμε την απάντησή Σας, ελπίζοντες να αποδόσετε δικαιοσύνη ιστορική.
Ευελπιστούμε να φανείτε άξιος θαυμαστής του υπέρτατου ελληνικού Πολιτισμού που τον θαυμάζουν οι αιώνες και οι πολιτισμένοι της Γης μας.
Ο Λαοκόων ανήκει στους Ρόδιους, στους σημερινούς άξιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων πατέρων μας.

Η τελική απόφασή σας θα κριθεί σήμερα από τους ανθρώπους όλου του κόσμου και αύριο από την ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Σας ζητούμε τα νόμιμα και τα λογικά. Σας παρακαλούμε να πράξετε τα δίκαια και τα αινετά.
ΟΛΟΙ οι Ρόδιοι περιμένουμε την ευγενή αυτή χειρονομία Σας.
Η ανθρωπότητα όλη Σας παρατηρεί και αναμένει την ιστορική απόφαση Σας.
Η τέχνη σας καλεί να σταθείτε στο ύφος των περιστάσεων. Η φιλοσοφία Σας συμβουλεύει να ενεργήσετε σωστά και να απαντήσετε θετικά και έγκαιρα.

Η ιστορία της Ελλάδος και όλου του Κόσμου είναι παρούσα και Σας κρίνει!
Η τέχνη και οι πολιτισμένοι της Γης, αναμένουν εναγωνίως τη δίκαιη ετυμηγορία σας!
Η απάντησή σας πρέπει να ικανοποιεί τα παγκόσμια πιστεύω του ανθρώπου, της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.
Η απόφαση σας θα δηλώνει το πιστεύω σας για την αρχαία Ελλάδα και την αγάπη σας για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη.
Ολοι οι Ρόδιοι, όλοι οι Έλληνες και οι πολιτισμένοι άνθρωποι της Γης προσδοκούν την όμορφη χειρονομία Σας για να χειροκροτήσουν την ιστορική απόφασή Σας.
Με αγάπη και Σεβασμό
Εν αναμονή της ταχείας απαντήσεώς Σας, διατελώ ευσεβάστως


* O Θεοφάνης Μπογιάννος είναι Εθελοντής. -Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών -Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας (Βραβείο Ποίησης – Λογοτεχνίας και Πολιτισμού)

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους