Νέα «επίθεση» στον δήμαρχο Χάλκης από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου

Νέα «επίθεση» στον δήμαρχο Χάλκης από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου

Νέα «επίθεση» στον δήμαρχο Χάλκης από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τη διαχείριση και περισυλλογή απορριμμάτων

Οξύτατη κριτική στον δήμαρχο της Χάλκης κ. Άγγελο Φραγκάκη εξαπολύει εκ νέου η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, με σχετική ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται συγκεκριμένα:
«Όπως είναι γνωστό, σε όλους τους δήμους του κόσμου, πρωταρχικής σημασίας καθήκον και υποχρέωση των δημοτικών αρχών, είναι η άρτια οργάνωση της περισυλλογής και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Γι’ αυτό και στις δημοτικές αρχές που φροντίζουν με επιμέλεια το ευαίσθητο αυτό κεφάλαιο, απονέμονται πολύ θετικά εύσημα.

Σε πλήρη αντίθεση με όλα αυτά, τι μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στη δημοτική αρχή της Χάλκης, η οποία διοικεί το νησί επί τρία χρόνια, και όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να λύσει το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, αλλά κατόρθωσε τα δύο τελευταία χρόνια εφενός να δημιουργήσει βουνά από σκουπίδια, που δεν μπόρεσε λόγω κακής οργάνωσης και ανικανότητας να διαχειριστεί και αφετέρου να παραπονιούνται οι περισσότεροι κάτοικοι και επαγγελματίες για τα σκουπίδια, που δεν μαζεύονται τακτικά στα δρομάκια του νησιού, δημιουργώντας συνθήκες σύγχυσης και απελπισίας.

Παρά το πρόστιμο που επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την παραπομπή στον εισαγγελέα του προβλήματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εντούτοις παρατηρούμε τον δήμαρχο και τη δημοτική του αρχή, να μην προβαίνουν σε καμία ενέργεια επίλυσης της περιβαλλοντικής και υγειονομικής αυτής αθλιότητας, που οι ίδιοι δημιούργησαν στην Χάλκη, αποδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την διαλυμένη και παραλυτική τους κατάσταση.

Αυτή είναι δυστυχώς η συνήθης κατάληξη, όταν αναλαμβάνουν σοβαρές δημόσιες θέσεις, άνθρωποι με λίγες γνώσεις και πενιχρές εμπειρίες.
Με όλον αυτό τον τραγέλαφο στα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα, η αμηχανία και η απελπισία των κατοίκων επιτείνετε, παρατηρώντας τον δήμαρχο, σαν να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, να αραδιάζει, για λόγους προσωπικής προβολής, ψευδείς και παραπειστικές δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και γλαφυρά δήθεν διανοουμενίστικα ευφυολογήματα για «τα κέρατα των ελαφιών, που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια της γιορτής του «φεγγαριού του ελαφιού» της φυλής Algonquin των Ηνωμένων Πολιτειών».
Και μη χειρότερα.

Κοινοποιούμε μαζί με το σημερινό μας σημείωμα, ένα μικρό ενημερωτικό βίντεο, του πολύ δημιουργικού δήμου Τήλου, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Αυτή ήταν η μέθοδος που είχαμε προβλέψει προεκλογικά κι εμείς ως παράταξη, για τη συνολική επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων και λοιπών στερεών αποβλήτων του νησιού μας, με τις ανάλογες προσαρμογές στις συνθήκες της Χάλκης.
Σημειωτέον ότι με τη μέθοδο αυτή, σκοπεύαμε να δημιουργήσουμε στη Χάλκη αρκετές μόνιμες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τη νεολαία μας και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης