«Ήμουν εξαρτημένος και δεν ήξερα τι έκανα» είπε για την απόπειρα ληστείας

«Ήμουν εξαρτημένος και δεν ήξερα τι έκανα» είπε για την απόπειρα ληστείας

«Ήμουν εξαρτημένος και δεν ήξερα τι έκανα» είπε για την απόπειρα ληστείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του

«Ήμουν εξαρτημένος και δεν ήξερα τι έκανα! Τώρα όμως όλα αυτά έχουν περάσει και εγώ είμαι πια καλά»!

Αυτά φέρεται να τόνισε μεταξύ άλλων χθες το πρωί, στην απολογία του ο 40χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ληστείας σε περίπτερο – ψιλικατζίδικο της Ρόδου, με την απειλή… πένσας!

Ο 40χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Νίκο Μουτσάκη αρνήθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, απολογούμενος, πως το διάστημα που φέρεται να διέπραξε την απόπειρα ληστείας, έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη συγκεκριμένη ημέρα όχι μόνο δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του, αλλά ούτε και θυμάται λεπτομέρειες.

Ο 40χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος για όσα έχει κάνει, δήλωσε ότι πλέον δεν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε μία δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει πλέον κανονικά τη ζωή του.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου 2022 σε περίπτερο – ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εξιχνίασαν την υπόθεση, και μάλιστα είχαν προσαγάγει τον 40χρονο, ο οποίος όμως στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Πιο αναλυτικά, όλα συνέβησαν στις 11.30 το βράδυ στις 5 Ιανουαρίου 2022 σε περίπτερο – ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την ώρα εκείνη στην επιχείρηση βρίσκονταν μία γυναίκα ενώπιον της οποίας εμφανίστηκε ο 40χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και φορώντας μάσκα στο πρόσωπο. Ο ίδιος κρατώντας μία πένσα, της ζήτησε να του δώσει τα χρήματα που είχε στο ταμείο της. Την ίδια ώρα στον χώρο εμφανίστηκε ένας πελάτης με αποτέλεσμα ο 40χρονος να τραπεί σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν στις 12 Ιανουαρίου 2022 να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο, με τη δικογραφία ασκήθηκε στον 40χρονο ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Ρόδου. Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του εντάλματος αυτού, στις 18 Ιουλίου 2022 το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 40χρονο και τον συνέλαβαν.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω