Δ. Κρητικός: Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με τον τόπο μας, γιατί έρχεται παρακμή

Δ. Κρητικός: Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με τον τόπο μας, γιατί έρχεται παρακμή

Δ. Κρητικός: Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με τον τόπο μας, γιατί έρχεται παρακμή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 188 ΦΟΡΕΣ

Σχεδόν για όλα τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό μίλησε στον “Sky Rodos” ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» κ. Δημήτρης Κρητικός.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στα οποία έγινε επίσης αναφορά, είπε ο κ. Κρητικός.

Μίλησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και είπε πως η παράταξή του είναι παρούσα τονίζοντας μάλιστα πως ο δήμος Ρόδου δεν μπορεί να διοικηθεί με το μοντέλο του Καλλικράτη και πως χρειάζεται να σπάσει σε τέσσερις υποδήμους.

«Η φιλοσοφία μου είναι η υπερκομματική παρουσία στα αυτοδιοικητικά ζητήματα. Δεν πρέπει να έχουν θέση τόσο τα κόμματα, όσο οι άξιοι άνθρωποι. Εμείς πρέπει να προσφέρουμε και ο κόσμος να ψηφίζει αυτούς που αξίζουν. Μόνιμοι αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν», είπε.

Αναλυτικότερα:
Ο κ. Κρητικός εξήγησε τους λόγους που ζήτησε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και να δώσει εξηγήσεις για τις άδειες που έχουν δοθεί στις παραλίες για κατασκευές, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλας.

Αφορμή απετέλεσε η δήλωση του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου κ. Στράτου Καρίκη ότι ερήμην του δήμου Ρόδου η ΚΥΔ έχει δώσει άδειες για κατασκευές στις παραλίες.

«Όμως φέτος έχει εκδοθεί νέα ΚΥΑ που έδινε παράταση μέχρι 31.07.2022 για τη χορήγηση των αδειών από τους Δήμους. Αυτό είναι αντίθετο με αυτό που είπε ο κ. Καρίκης. Γι’ αυτό πρότεινα να έρθει ο διευθυντής της ΚΥΔ στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει τα μέλη», είπε.

Σε ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κρητικός δήλωσε:
«Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» είναι παρούσα. Έχουμε ένα χρόνο και κάτι για τις εκλογές. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να μπει στο παιχνίδι.Από τον καναπέ συμμετοχή στα κοινά δεν υπάρχει. Χρειάζονται 300 άτομα για να συγκροτηθεί μια παράταξη.

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Το γνωρίζουμε αυτό, αλλά προέχει ο τόπος μας. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα. Ό,τι κερδίσουμε τώρα, γιατί βλέπω να έρχεται παρακμή. Να ασχοληθούμε όλοι με τον τόπο μας».

Σε ερώτηση αν έχει νέα πρόταση για τη διακυβέρνηση του δήμου τόνισε:
«Η φιλοσοφία μου είναι η υπερκομματική παρουσία στα αυτοδιοκητικά.Δεν έχουν θέση τα κόμματα αλλά οι άξιοι άνθρωποι. Εμείς πρέπει να προσφέρουμε και ο κόσμος να ψηφίζει αυτούς που αξίζουν. Μόνιμοι αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν.

Η Ρόδος είναι στην ουσία ένα κράτος. Δεν μπορεί να διοικηθεί με το μοντέλο της αυτοδιοίκησης όπως έχει δομηθεί κεντρικά. Θα πρέπει να χωρίσουμε τον δήμο Ρόδου άτυπα σε 4 υποδήμους για να είναι δυνατό να διοικηθεί. Εμείς έχουμε προτείνει στη δημοτική αρχή να το κάνει. Υπάρχει όμως άλλη αντιμετώπιση.

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα του νοσοκομείου αφού μέχρι πρόσφατα δεν είχε διοικητή και δεν λειτουργούσε ούτε ο κλιματισμός.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη