Ανοικτός θα παραμείνει τελικά ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής

Ανοικτός θα παραμείνει τελικά ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής

Ανοικτός θα παραμείνει τελικά ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3780 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτός θα παραμείνει ο κεντρικός δρόμος στην Κρεμαστή κατά τη διεξαγωγή της πανήγυρης και της έκθεσης χειροτεχνίας, το διάστημα από 12 έως και 23 Αυγούστου και οι μικροπωλητές θα μεταφερθούν πίσω από την Εκκλησία.

Το παραπάνω αποφασίστηκε μετά από σχετικό έγγραφο της αστυνομίας, προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος σε μία περίοδο με πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση. Αυτή είναι και η επιθυμία της περιφέρειας.

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας συνάντηση μελών του τοπικού συμβουλίου με τους μικροπωλητές και το κλίμα, αρχικά, ήταν τεταμένο.

Ωστόσο, μετά από συζήτηση και αφού τους κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται για απόφαση της κοινότητας ή του δήμου και ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αποδέχθηκαν να μεταφερθούν στον καινούριο χώρο και, έτσι, τα πεζοδρόμια θα παραμείνουν ελεύθερα. Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει μία ακόμη φορά πριν αρκετά χρόνια.

Όπως ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, κ. Μιχάλης Δράκος, ουδέποτε ζήτησαν να κλείσει η γέφυρα παρά μόνο ο κεντρικός δρόμος από το σημείο της Εκκλησίας μέχρι τα φανάρια, για το διάστημα από 12 έως και 23 Αυγούστου και κατά τις ώρες από 7:00 το βράδυ έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα θα γινόταν κανονικά και θα διοχετευόταν στις παραπλήσιες οδούς. Επίσης, προέβησαν σε εξωραϊσμό της περιοχής που φιλοξενείται κάθε χρόνο η πανήγυρης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η έκθεση.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ήρθε έγγραφο από την ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν μ’ αυτό. Το μόνο που ζήτησαν είναι κατά τις ημερομηνίες 14, 15 και 22 Αυγούστου, 7-12 το βράδυ, καθώς και το πρωί της 23ης του μηνός, που γίνεται η λιτάνευση της εικόνας, να κλείσει το τμήμα εκείνο του δρόμου μέχρι την οδό Νηρηίδων, τις πρωινές ώρες.

Πάντως, ο πρόεδρος της κοινότητας δεν παραλείπει να εκφράσει τον προβληματισμό του για το αν θα αποφευχθεί τελικά, το «κομφούζιο» στη λεωφόρο Ελευθερίας καθώς εκείνες τις ημέρες αναμένεται πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος θα θέλει φυσικά να παρκάρει για να προσκυνήσει και να επισκεφθεί την έκθεση. Για όλα τα παραπάνω, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου

Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις μεθυσμένων τουριστών σε διασώστες του ΕΚΑΒ!